Duma milletvekilinin açıklaması Bakü'de büyük tepki gördü

Rusya’nın Bakü Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nın Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı açıklandı. Görüşmede, Rusya Devlet Duması’nda iktidardaki Birleşik Rusya partisi üyesi Vitali Milonov'un Ermeni medyasına verdiği röportajda Azerbaycan devletine ve halkına yönelik hakaret içerikli açıklamalarda bulunması, Rusya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’na iletilerek söz konusu açıklamaların kınandığı belirtildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan, Ermenistan’a karşı 44 günde kazandığı Dağlık Karabağ Zaferi’nin ardından, imar ve yeni yerleşim yerleri inşaa etmekle uğraşıyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yeni kazanılan yerlerde başlattığı reform hareketi, hızla devam sürüyor.

RUSYA MASLAHATGÜZARI DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

Öteyandan, Azerbaycan’ın elde ettiği siyasi ve ekonomik başarılar, bazı ülkeleri ve onların temsilcilerini rahatsız ediyor. Rusya’nın Bakü Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nın Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı açıklandı.

Görüşmede,Rusya Devlet Duması’nda iktidardaki Birleşik Rusya partisi üyesi Vitali Milonov'un Ermeni medyasına verdiği röportajda Azerbaycan devletine ve halkına yönelik hakaret içerikli açıklamalarda bulunması, Rusya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’na iletilerek söz konusu açıklamaların kınandığı belirtildi.

Ayrıca Milonov’un Azerbaycan’a yönelik provokatif adımının yüksek düzeyli Rusya-Azerbaycan ilişkilerine ters düştüğü vurgulandı.

DUMA MİLLETVEKİLİNİN İNANILMAZ SÖZLERİ

Rusya Devlet Duması Milletvekili Vitaliy Milonov, Ermeni 24 News kanalına yaptığı açıklamada, “Kadim Ermeni toprakları mezarda yatan cesetlerle bile savaşan vahşilerin eline geçti. Bu benim için büyük bir trajedi. Sanki anavatanım Türk teröristler tarafından işgal edilmiş gibi. Azerbaycan, Erdoğan’ın planlarının pazarlık konusu haline geldi.

Türk askeri üsleri şeklinde bundan sonra yaşanacak gelişmeler Türkiye’nin gerçek planlarıdır. Askeri üs kurmaları için onlara yeni topraklar gerekiyor. Bu askeri üsler sadece Türk ordusunu değil, aynı zamanda Ankara’da ve Türk topraklarında kendisini çok rahat hisseden kafa kesenleri desteklemek için faaliyet gösterecek.

Ben Erdoğan’ın en iyi dostları olan DEAŞ savaşçılarından bahsediyorum. Azerbaycan artık bağımsız bir devlet değil. Aliyev yönetimi Azerbaycan’ı Türkiye’nin bir eyaleti haline getirdi.

Türkler hiçbir zaman kimseye yardım etmezler. Türkler Aliyev’i bu şekilde satın aldılar ve tüm Azerbaycan topraklarını ele geçirdiler. Azerbaycanlılar onların umurunda değil.” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

LEYLA ABDULLAYEVA: ”ŞİDDETLE KINIYORUZ!”

Rusya Devlet Duması üyesi Vitali Milonov’un Ermeni televizyon kanalına röportajını değerlendiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, “Rusya Devlet Duması’nda iktidardaki Birleşik Rusya Partisi Milletvekili, katı Ermeni yanlısı olarak tanınan Vitali Milonov’un Ermeni medyasına verdiği röportajda Azerbaycan devletine ve halkına yönelik kabul edilemez ifadeler kullanmasını şiddetle kınıyoruz.” dedi. Abdullayeva, “Devlet Duması üyesinin böyle bir sorumsuz ve Rusya Federasyonu’nun resmi görüşüne uymayan davranışları ülkelerimiz arasındaki ilişkilere gölge düşürme girişimidir. Onun söz konusu açıklaması, ayrıca Rusya da dahil olmak üzere bölge ülkelerinin yıllardır süren düşmanlığa son verilmesi ve halklar arasında barış, huzur ve iş birliğinin sağlanması yönünde attığı adımlara zarar veriyor.” diye konuştu.

Duma milletvekilinin açıklaması Bakü'de büyük tepki gördü ile ilgili etiketler Azerbaycan Rusya tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.