Düğünlere 2 saat kısıtlaması geliyor!

Türkiye'de koronavirüs vakalarının son günlerde artış yaşadığı iller arasında bulunan Rize'de önlemler artırılıyor. Vatandaşlardan maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyma konusunda daha itinalı olmalarını isteyen Rize Valisi Kemal Çeber, son tedbiri ise “Önümüze verileri koyduk, 'Düğünlerimizi 2 saatle sınırlandıralım' dedik. Şimdi arkadaşlarımız onunla alakalı çalışma yürütüyor. Düğünlerde ikramı kaldırıyoruz." sözleri ile açıkladı.

Türkiye'de son zamanlarda koronavirüs vakalarında ciddi bir tırmanış söz konusu. 

Yükselmede bazı illerin başı çektiği görülüyor. Bu iller arasında Rize de bulunuyor. Özellikle düğünler nedeniyle önemli vaka artışları yaşanan ilde buna yönelik adımlar atılmaya başlanıyor.

İldeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, vatandaşlardan maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralları konusunda daha itinalı olmasını istedi. 

Çeber “Son günlerde sosyal hayatın artmasıyla da vaka sayılarımızda biraz artış var. Sosyal hayatımızı, ekonomimizi, düğünlerimizi devam ettirelim diyoruz. Rize’de vatandaşlarımız genel anlamda bu kurallara uydu, uymayanlardan rahatsız oldu. Bi zde rahatsız olduk ama uymayan da bir kesimimiz var. O nedenle son günlerde vaka sayılarımızda artış oldu. Biz kimseye ceza yazmak istemiyoruz. Hiçbir iş yerini kapatmak istemiyoruz” diye konuştu. 

Düğünlere 2 saat kısıtlaması geliyor!

DÜĞÜNLERE 2 SAAT SINIRLAMASI

Rize’de artan Kovid-19 vakalarının verilerine bakıldığında düğünlerin saatlerinin düşürülmesi gerekliliğini gördüklerini söyleyen Vali Çeber, “Önümüze verileri koyduk, 'Düğünlerimizi 2 saatle sınırlandıralım' dedik. Şimdi arkadaşlarımız onunla alakalı çalışma yürütüyor. Düğünlerde ikramı kaldırıyoruz. Düğünlerde ikramın bu süreci tetiklediğini somut olarak gördük. Restoranlarda yetkililerin metrekare ölçümünün ardından masalar yeniden dizayn edilecek. Bu konuda bir gevşeme görüyoruz. Ona göre bu sayının üzerinde müşteri almaması noktasında esnafımızın desteği ile bunu gerçekleştireceğiz. Hiç kimse düğünü yapılırken arkadan 2 polisin onu izlemesinden zevk almaz, 2 jandarmanın denetim anlamında onu izlemesinden zevk almaz. Bunu bizde istemiyoruz, o nedenle herkesin kurallara daha dikkatli uyması gerekiyor” ifadelerini kullandı.


7
Covid-19 salgınına karşı alınan tedbir kurallarına uyan işletmelerin girişlerine etiket yapıştırılacağını, denetimlerinin yapılarak uymadığı anda etiketin söküleceğini dile getiren Rize Valisi Çeber “Kurallara uyduğunu gördüğümüz işletmelere 'Bu iş yeri Covid kuralları hassasiyetine uyumludur' diye barkodlar vereceğiz. İşletmelere giren vatandaşlar o işletmenin Covid salgınına uygun çalıştığını görecek ve onun denetimine devam edeceğiz. Uymadığını gördüğümüz gün onu geriye alacağız” diye konuştu.

Düğünlere 2 saat kısıtlaması geliyor! ile ilgili etiketler Rize Vali Düğün maske kemal çeber ikram hijyen mesafe
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.