Düğünlerde yemek ve ikram yasaklandı

Çorum'un Kargı ilçesinde koronavirüs vakalarında yaşanan artış üzerine İlçe Hıfzısıhha Kurulu yeni tedbir kararları aldı. Buna göre Kargı'da düğünler 17.00 ile 23.00 saatleri arasında yapılabilecek ve kesinlikle ikram ve yemek verilmeyecek.

Çorum'un Kargı ilçesinde özellikle son bir ayda vakaların hızla artması üzerine yapılan incelemede bunların büyük çoğunluğunun düğün kaynaklığı olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu düğün konusunu son toplantılarının ana gündem maddesi olarak ele aldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan kararda düğünlerde yemek, pasta, çerez ve her türlü ikram verilmesi yasaklandı.

Maskesiz düğüne katılan, maskesini çıkartan yada kısmen takanlara da yapılan denetimlerde cezai işlem uygulanmasına karar verildi.

DÜĞÜNLERDE DENETİMLER ARTACAK

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı da 81 il valiliğine, “Nişan, Nikah, Düğün, Sahil Bölgeleri Denetimleri” konulu bir genelge yolladı.

Ülke genelinde bugün ve hafta sonu yapılacak tüm düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklerde denetim yapılacak.

Daha önce en az iki defa tedbirlere uymadığı tespit edilerek uyarılan ya da idari para cezası uygulanan işletmelere, yapılacak denetimlerde aykırılık tespit edilmesi halinde 1ile 3 gün süreyle faaliyeti durdurma cezası uygulanacak.

Düğünlerde yemek ve ikram yasaklandı ile ilgili etiketler Çorum Düğün ikram
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.