Düğün salonlarından yeni karar! Halay yok, Erik Dalı var...

Evlilik hazırlığı yapanların hayali koronavirüs salgınıyla suya düştü. Normalleşme adımlarının yavaş yavaş harekete geçmesiyle gözler düğünlerle ilgili alınacak karara çevrildi. 15 Haziran’da düğün salonlarının da açılması gerektiğini ifade eden İstanbul Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez, "Biz 15 Haziran’da açılsın istiyoruz. Halay çekmek şart değil Erik Dalı oynatacağız” dedi.

Koronavirüs döneminde salgının yayılmasını engellemek amacıyla çeşitli önlemler alınırken bazı eğlence yerleri ile berber ve kuaför gibi işletmeler de geçici bir süreliğine kapandı. Yine bu kapsamda uygulamaya konulan tedbirlerden biri de düğün, nişan, kına ve benzer organizasyonlarının ertelenmesi oldu.

Bu kararla birlikte aylardır düğün hazırlığı yapan binlerce çift kendisini büyük bir belirsizlik süreci içerisinde buldu. Geldiğimiz noktada ‘kontrollu sosyal yaşam’ kuralları çerçevesinde bazı kısıtlamalar kaldırılırken şimdi gözler düğün organizasyonları hakkında verilecek olan karara çevrildi. Sektör temsilcileri, “Düğünlerde halay çekmemiz şart değil. Artık Erik Dalı oynanacak. Görevliler sürekli denetleyecek” değerlendirmesinde bulundu.

DÜĞÜNLER KİLİT NOKTA

 Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre: Türkiye’de her yıl ortalama 500 bin çift dünya evine giriyor. Bu çiftlerin düğün yanında nişan ve kına gecesi gibi organizasyonları da yaptığını hesaba katarsak yılda 1 milyon adetin üzerinde bir organizasyon sayısına ulaşılıyor. Her bir düğünün Türkiye ekonomisi için çok önemli bir hareket oluşturduğunu söyleyen İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, “Şu an kuyumcu, mobilyacı, çiçekçi ve fotoğrafçı esnafının hepsi iş yapamadığı için düğünleri bekliyor. Kapalıçarşı düğünler olmadan açılsa da bir anlamı yok. Gerekli önlemler alınarak bu sektörlerin de canlandırılması gerekiyor. Hepsinin kilit noktası düğünler. Bir salonda yılda 80-90 düğün yapılıyordu. Şimdi yüzde 90’ı ertelendi. Türkiye’de bir düğün yapmanın ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu.

KURALINA GÖRE YAPARIZ

Düğün salonları hakkında alınacak önlemleri Cumhurbaşkanlığı, Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve ilgili tüm esnaf birlikleri ile paylaştıklarını ifade eden Sönmez, “Bu konuda neler yapılacağını Bilim Kurulu’nun tüm genel tavsiyelerini inceleyerek belirledik ve sektörümüze göre uyarladık. Yaklaşık 18 maddelik bir paket hazırlayarak ilgililere sunduk. Yetkililerin talepleri doğrultusunda yeni önlemler almaya da hazırız. Bu kurallara uyulduğu takdirde düğün ve benzeri organizasyonlarda sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyoruz. Bu konuda bizim en net talebimiz düğünlerin daha fazla gecikmeden 15 Haziran tarihinde adliyelerle birlikte açılması” ifadelerini kullandı.

OYUNLARI GÖREVLİLER DENETLEYECEK

Düğünlerde halay çekmenin şart olmadığını dile getiren Adem Sönmez, “Bunun yerine sosyal mesafe kavramına da uyan ‘Erik Dalı’nı oynatacağız. 15 görevli sürekli kontrol yapacak. Masa ve sandalye düzeni kuralına uygun konumlandırılacak. Ayrıca bu düğünler için önce ödenen ücretler de aynen geçerli olacak” dedi.

Düğün salonlarından yeni karar! Halay yok, Erik Dalı var... ile ilgili etiketler Düğün Koronavirüs Korona halay erik dalı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.