Dudak kuruluğu neden olur? Çatlak dudaklar ve kuru ciltler için önemli ipuçları

Dudak kuruluğu özellikle soğuk havalarda birçok insanın yaşadığı bir durumdur. Soğuk sonbahar ve kış mevsiminde iç mekanlarda, evlerde ısıtma cildimizi kurutur. Bu da dudaklarda ve genel olarak ciltte kuruluk olarak kendini gösterir. Peki kuru çatlak dudaklara ne yapılır? Dudak kuruluğu neden olur?

Cilt ve dudak kuruluğu kış mevsiminde çoğumuz çok sıcak giysileri giydiği için losyon kullanmayız. Soğuk havalardan sonra alınan duş da ciltte kurulğa neden olur. Dudak kuruluğu ve cilt çatlamasına yatkın biri iseniz işte size yardımcı olacak ipuçları

Dudaklarınızı kuruluktan korumak için sürekli yalamak cazip gelse de aslında onları daha çok çatlatır.

Dudak kuruluğu neden olur?

Soğuk günlerde diğer günlere nazaran susuz hissetmeyebilirsiniz ancak bol miktarda sıvı tüketmek vücut için önemlidir. Yeteri kadar aldığınız su cildinizde kuruluğu önler. Kafein ve alkollü içeceklerin sıvı kaybına neden olduğunu göz önüne alırsak bunlardan kaçınılmalıdır.

Dudak kuruluğu neden olur? Çatlak dudaklar ve kuru ciltler için önemli ipuçları

Kışın aldığınız duşun süresini kısaltın

Soğk havalarda sıcak bir duş her zaman cazip bir fikirdir. Ancak bunu sık yaparsanız cildinizin kuruluğuna sebep olabilirsiniz. Özellikle ılık suyla duş almanız tavsiye edilir.

Dudaklarınıza iyi bakın

Çatladığında dudaklarınızı yalamak cazip gelse de, bu aslında onları daha çok çatlatır. Bu nedenle, kuruduklarında yalama dürtüsüne direnerek dudaklarınıza iyi bakın. Dudak kremini ceplerinizde, arabanızda, çantanızda, banyonuzda vb. saklayın, böylece dudaklarınız kurumaya başladığında her zaman kolayca ulaşabilirsiniz.

Dudak kuruması ve çatlaması nasıl geçer? - Güzellik haberleri

Ayrıca, dışarıdayken sık sık dudak balsamı uygulamayı unutmayın. Kayak gibi açık hava kış aktiviteleri yapıyorsanız, SPF içeren bir dudak kremi kullanmayı düşünebilirsiniz. Herhangi bir alkol içeren dudak kremlerinden kaçının . Bu bileşenler anında bir soğuma hissi sağlayabilir, ancak sonunda cildi dudaklarınızda ve çevresinde tahriş ederek daha fazla kuruluğa veya çatlamaya neden olabilir.

Dudak kuruluğu neden olur? Çatlak dudaklar ve kuru ciltler için önemli ipuçları ile ilgili etiketler sağlık dudak kuruluğu neden olur dudak kuru Cilt kuruluğu dudak çatlaması
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.