Dublörlü tapu çetesi çökertildi

Bursa'da Tapu Müdürlüğü'nde görevli memurlarla iş birliği kurarak değerli emlakları olan kişileri tespit edip, onların yerine dublörlerini kullanarak tapu satışı yapan çete eş zamanlı operasyonla çökertildi. 11 adrese yapılan baskınlarda 10 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bursa ​İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde bazı tapu sahiplerinin haberleri olmadan tapularında değişiklik yapıldığı yönündeki ihbarlar üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, ihbarlarla ilgili olarak tapuda çalışan bazı memurları takibe aldı. Uzun süre yapılan teknik takibin ardından, tapuda görevli memurların bir çeteyle iş birliği yaptığı tespit edildi.

Çete üyelerinin, tapuda görevli memurlarla iş birliği yaparak değeri yüksek tapu sahipleri hakkında bilgi edindikleri belirlendi.

Çetenin emlak sahiplerine benzeyen kişileri bularak, dublör olarak kullandıkları böylece söz konusu arazilerin tapu ve noter devir işlemlerini yaptıklarını belirleyen KOM ekipleri, operasyon için düğmeye bastı.

Osmangazi, Nilüfer ve Mudanya ilçeleri ile Edirne’de bulunan 11 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 11 çete üyesinden 10’u yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkartıldı. Şüphelilerden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 8’i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerle iş birliği yaptığı öne sürülen memurlara yönelik soruşturmanın genişletilerek devam ettirildiği belirtildi. 

Dublörlü tapu çetesi çökertildi ile ilgili etiketler Bursa Tapu çete polis dublör KOM
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.