Dubai asgari ücret ne kadar 2022? Alkol, ev, araba fiyatları!

Türkiye dışındaki ülkelerdeki asgari ücretin ne kadar olduğu merakla araştırılıyor. Bu ülkelerin başında da, hem çeşitli meslek kollarında çalışmak için göç edilen, hem de turistik amaçla ziyaret edilen Dubai geliyor. Peki, Dubai'de asgari ücret ne kadar 2022? Ayrıntılar haberimizde...

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en kalabalık şehri ve Dubai Emirliği'nin başkentidir. 18. yüzyılda küçük bir balıkçı köyü olarak kurulan şehir, 21. yüzyılın başlarında hızla büyüyerek turizm ve misafirperverliğe odaklanan kozmopolit bir metropole dönüştü. Dubai, dünyanın en popüler turistik yerlerinden biridir. Tüm bu imkanlardan dolayı Dubai, vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılan ülkelerin başında geliyor. Dubai ile ilgili araştırılan en önemli konu ise asgari ücret. Peki, Dubai'de asgari ücret ne kadar 2022? Detaylar haberimizde...

Dubai asgari ücret ne kadar 2022? Alkol, ev, araba fiyatları!

DUBAİ'DE ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2022?

Dubai asgari ücret 2021 yılı için 4810 Dirhem olarak belirlenmiştir. Bu da ortalama olarak 1300 Dolar ve Türk Parası olarak da 11.300 TL yapar.

Diğer taraftan, Dubai asgari ücret düzeyleri çalışılan sektöre göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle bu emirlikte işçi olarak çalışmak isteyen kişilerin iş sözleşmesi yaparken oldukça dikkat etmeleri ve ücret konusunda işveren ile dikkatli bir şekilde anlaşmaları gerekmektedir. Ülkenin mimarı yapısının turizm sektörüne paralel olarak oldukça gelişmesi ve ülkenin zenginliğinin mimari yapısından belli olması nedeniyle inşaat sektörü de oldukça gelişmiş bir sektördür. Örneğin Dubai’de çalışan bir mimar aylık ortalama 5.900 Dolar kazanmakta, bir şantiye şefi 12.250 Dolar, bir marangoz yaklaşık 1000 dolar ve bir inşaat işçisi yaklaşık olarak 1500 dolar ve 4000 dolar arası para kazanmaktadır. Bu anlamda inşaat sektöründe çalışan kişilerin oldukça yüklü miktarda para kazandığı söylenebilmektedir.

Dubai 2022 asgari ücret verileri henüz açıklanmadı. Dubai 2022 asgari ücret verileri paylaşıldığında haberimizde yer vereceğiz. 

DUBAİ EV FİYATLARI

Dünyanın en lüks bölgelerinden biri olarak bilinen Dubai'de, sıfır bir dairenin fiyatı 100 bin ile 600 bin dolar arasında değişiklik göstermektedir.

DUBAİ ARABA FİYATLARI

Dubai'de araba fiyatları, arabaların kullanım süresi ve modeline göre değişmekle birlikte 20 bin ile 150 bin dolar arasında farklılık göstermektedir.

DUBAİ ALKOL FİYATLARI

Dubai'de alkol fiyatları, alkolün çeşidine göre değişmekle birlikte 15 ile 200 Dirhem arasında değişmektedir. Özel seri alkollü içeceklerde bu fiyat 1000 Dirhem'e kadar çıkabilmektedir.

 

 

Dubai asgari ücret ne kadar 2022? Alkol, ev, araba fiyatları! ile ilgili etiketler asgari ücret 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.