DSP'ye geçen CHP'liler umduğunu bulamadı!

CHP'nin 31 Mart seçimlerinde aday göstermediği birçok isim şansını DSP'de aramaya kara vermişti. Ancak DSP'ye geçen birçok isim hayal kırıklığına uğradı.

CHP’den DSP’ye geçen çok sayıda yönetici 31 Mart yerel seçimlerinin kaderine etki etmedi. Türkiye genelinde 453 bin oy alan DSP’nin oyu yüzde 1’de kaldı.

ŞİŞLİ’DE SARIGÜL, AVCILAR’DA TOPRAK KAYBETTİ

Şişli'den aday gösterilmeyince CHP’den istifa eden ve DSP’ye Mustafa Sarıgül’'ün oy oranı %28,8'de kaldı. CHP’li Muammer Keskin ise yüzde 48,5 ile yönetimi devraldı. CHP Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de partisinden istifa ederek DSP’ye geçen isimler arasında yer aldı. DSP’nin Avcılar adayı olarak gösterilen Toprak sadece 0,8 oy alabildi. DSP'de Ankara için yarışan bir diğer isim Haydar Yılmaz oldu. Bir dönem CHP'den Çankaya Belediye Başkanı olarak görev yapan Yılmaz, DSP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi.

CELAL DOĞAN KAZANAMADI

Yılmaz, DSP’nin oylarını sadece yüzde 0,1’den yüzde 0,3’e çıkarabildi. Sandıkların açılmasının ardından Yılmaz Ankaralıların tercih ettiği 4. isim oldu. DSP’ye katılan isimlerden biri de eski HDP milletvekili Celal Doğan’dı. AK Parti'nin adayı, mevcut Belediye Başkanı Fatma Şahin %53,90 oyla yeniden seçilirken, Doğan %25,50'de kaldı.

CHP’NİN KIRKLARELİ HEZİMETİ

CHP’’nin Kırklareli Belediye Başkanı M. Siyam Kesimoğlu, aday gösterilmeyince istifa etti. Seçime bağımsız giren Kesimoğlu, yüzde 37,5’le seçildi. CHP ise MHP’nin ardından 3. oldu.

KÜSKÜNLER KURTARAMADI

Eski CHP’li Milletvekili Yıldıray Sapan da DSP’ye geçen isimler arasında yer alıyor. DSP’nin Antalya Muratpaşa belediye başkan adayı olarak gösterildi. DSP’nin oylarını yüzde 7,1’den yüzde 0,4’e düşüren Sapan ilçede 4’üncü parti oldu. CHP’nin Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da partisinden istifa edenler arasında. DSP’ye geçtikten sonra partinin Marmaris adayı olarak gösterilen Acar oyların sadece yüzde 17,6’sını alabildi. Silivri’de seçim yarışına giren DSP sol oyları böldü. Yaklaşık 6 bin 500 oy fazla alan DSP Silivri’de CHP’nin oylarını böldü. Cumhur İttifakı adayı MHP’li Volkan Yılmaz yönetimi devraldı.

DSP'ye geçen CHP'liler umduğunu bulamadı! ile ilgili etiketler CHP Mustafa Sarıgül DSP
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.