DSÖ'den umut kıran aşı açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, 2021 yılının ortasına kadar Kovid-19 için yaygın bir aşılama görmeyi beklemediklerini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, düzenlediği basın toplantısında olası Kovid-19 aşısı hakkında açıklama yaptı.

2021 yılının ortasını Sözcü, "Önümüzdeki yılın ortasından önce COVID-19'a karşı toplu aşılar görmemiz pek olası değil" ifadelerini kullandı.

Aşı sürecinin zorluğuna dikkat çeken Harris, 3. faz aşamanın çok titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirterek, "3. faz denemeler daha uzun sürmeli. Zira, aşının ne kadar koruyucu ve ne kadar güvenli olduğunu bu fazda görmemiz gerek" dedi.

 DSÖ Sözcüsü, aşıların etkinliği ve güvenliği konusunda da sıkı kontrollerin yapılması gerektiğinin önemine vurgu yaparken, dünyada sadece 6-9 çalışmanın uzun ve sağlam bir yol katettiğini belirterek, bunların 3. faz klinik denemelerine girdiğini aktardı.

AA

DSÖ'den umut kıran aşı açıklaması ile ilgili etiketler DSÖ Koronavirüs Korona aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.