DSÖ'den Hint aşısı Covaxin'e acil kullanım onayı!

Dünya Sağlık Örgütü, Hindistan'da üretilen koronavirüs aşısı Covaxin'e acil kullanım onayı verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Hint biyoteknoloji şirketi Bharat Biotech'in koronavirüse karşı geliştirdiği "Covaxin" aşısına acil kullanım onayı verdi.

4 HAFTA ARAYLA 2 DOZ HALİNDE UYGULANMASI TAVSİYE EDİLDİ

Örgüt tarafından yapılan açıklamada, DSÖ'ye aşı önerileri sağlayan bağımsız Teknik Danışma Grubu'nun Covaxin'in Covid-19'a karşı koruma standartlarını karşıladığı belirtildi. Aşının faydasının risklerinden çok daha fazla olduğu ifade edildi. Covaxin'in ayrıca DSÖ Uzmanların Bağışıklama ile ilgili Stratejik Danışma Grubu (SAGE) tarafından da incelendiği, aşının 18 ve üzeri tüm yaş gruplarında 4 hafta arayla iki doz halinde kullanılmasının tavsiye edildiği kaydedildi. İkinci dozdan 14 gün sonra koronavirüse karşı yüzde 78 etkili olduğu belirtilen Covaxin'in kolay saklanabilir olmasıyla düşük ve orta gelirli ülkeler için son derece uygun olduğu vurgulandı.

DSÖ, şimdiye kadar Covaxin dışında AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson ve Moderna ile Çin'in Sinopharm aşısına onay vermişti.

DSÖ'den Hint aşısı Covaxin'e acil kullanım onayı! ile ilgili etiketler koronavirüs aşısı Covaxin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.