DSÖ'den flaş çağrı: Canlı hayvan pazarları kapatılsın

Dünya Sağlık Örgütü canlı hayvan pazarlarının koronavirüs gibi bulaşıcı hastalıklara neden olabileceğini belirterek, pazarların kapatılması çağrısında bulundu. Milyonlarca kişinin ölümüne yol açan koronavirüs salgınının Çin'in Vuhan kentinin deniz ürünleri pazarında ortaya çıktığı ileri sürülmüştü.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), canlı hayvan pazarlarının Koronavirüs (Covid-19) gibi birçok bulaşıcı hastalığın ortaya çıkmasına neden olabileceğini ifade ederek bu tip pazarların kapatılması çağrısında bulundu.

DSÖ’den yapılan açıklamada, "Hayvanlar, özellikle vahşi hayvanlar, çoğu yeni virüslerin ortaya çıkmasına neden olan tüm bulaşıcı hastalıkların yüzde 70'inden fazlasının kaynağıdır. Özellikle vahşi memeliler, yeni hastalıkların ortaya çıkması için risk oluşturmaktadır" denildi.

DSÖ, bu tip canlı hayvan pazarlarının acilen kapatılması çağrısında bulundu.

DSÖ VUHAN RAPORU

Öte yandan, DSÖ'nün Covid-19’un kaynağını tespit etmek için Çin'in Vuhan kentinde yaptığı araştırma sonrası yayınlayacağı rapor basına sızmıştı.

DSÖ'den flaş çağrı: Canlı hayvan pazarları kapatılsın

Raporda, Covid-19’un bir laboratuvar sızıntısından meydana gelme olasılığının "son derece düşük bir ihtimal" olduğu belirtilirken, "Yarasalarda tespit edilen virüs ile Covid-19 arasındaki kayıp bir halka olduğu, bunun da bir hayvan olma ihtimalinin çok muhtemel olduğu" bildirilmişti.

Milyonlarca kişinin ölümüne yol açan koronavirüs salgınının Çin'in Vuhan kentinin deniz ürünleri pazarında ortaya çıktığı ileri sürülmüştü.

DSÖ'den flaş çağrı: Canlı hayvan pazarları kapatılsın ile ilgili etiketler Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs DSÖ Çin Vuhan canlı hayvan pazarı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.