DSÖ'den dünyaya seyahat tavsiyesi: Tek koşul olarak aşı istemeyin!

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Komitesi, topluluk üyelerine seyahatlerde tek koşul olarak aşı istenmemesi çağrısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, örgüt üyesi 194 ülkeye uluslararası seyahatlerde tek koşul olarak "Covid-19 aşısı kanıtı" istememeleri ve DSÖ'nün acil kullanımına onay verdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarını tanımaları çağrısında bulundu.

Genel Direktör Dr. Tedros Adhanom Ghrebreyesus başkanlığında Acil Durum Komitesinin dokuzuncu toplantısı 22 Ekim'de örgütün Cenevre'deki merkezinde video konferans yöntemiyle yapılmıştı.

TAVSİYE KARARLARI YAYIMLANDI

Komite'nin aldığı tavsiye kararları gecikmeli olarak yayımlandı. Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, Covid-19 salgınının "dünya genelinde halk sağlığını olumsuz yönde etkilemeye devam ettiği" ve "koordineli uluslararası bir müdahale gerektiren olağanüstü bir durum" olduğuna oy birliğiyle karar verildiği aktarıldı.

Açıklamada, Covid-19 salgınına yönelik "Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu'nun (PHEIC)" devamına karar verildiği belirtildi.

DSÖ'den dünyaya seyahat tavsiyesi: Tek koşul olarak aşı istemeyin! ile ilgili etiketler DSÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.