DSÖ uyardı: Hint varyantının bulaşıcılığı çok yüksek

Dünya Sağlık Örgütü, 'Delta varyantı' olarak bilinen Hindistan mutasyonu ile ilgili uyarı yaptı. Yapılan açıklamada söz konusu varyantın İngiliz varyantına göre daha yüksek bulaşıcılığa sahip olduğu vurgulanarak, Hint mutantının baskın varyant haline geldiğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), küresel olarak baskın yeni tip koronavirüs (Covid-19) türünün, ilk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantı olduğunu açıkladı. NTV'de yer alan habere göre, DSÖ'den bilim insanları, Delta mutasyonunun daha bulaşıcı olduğunu ve bu yüzden baskın varyant haline geldiğini söylüyor.

Aşıların varyanta karşı etkinliğini belirlemek içinse daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu belirtiliyor.

İNGİLİZ VARYANTINA GÖRE YÜZDE 65 DAHA BULAŞICI

İngiltere'de ise yeni vakaların yüzde 99'unu Delta varyantı oluşturuyor. İngiltere Sağlık kurumu, Delta varyantının, ilk kez İngiltere'de görülen Alfa varyantına göre ev içinde yüzde 65 daha bulaşıcı olduğunu ve gençlerde daha sık görüldüğünü açıkladı.

DSÖ uyardı: Hint varyantının bulaşıcılığı çok yüksek ile ilgili etiketler delta varyantı dünya sağlık görgütü alfa varyantı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.