DSÖ tedbirleri hatırlatarak uyardı! Tehlike geçmedi...

Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, aşılama çalışmalarının devam etmesine dikkat çekerken önemli uyarılarda bulundu. Salgının tehlikeli boyutunun geçmediğine vurgu yapan Kluge, “Sosyal toplantılar, kitlelerin seyahate çıkması ve büyük kapsamlı festival ve spor turnuvaları önümüzdeki günlerde ve haftalarda artarken DSÖ Avrupa, dikkatli olma çağrısını yineliyor” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa’dan Sorumlu Direktörü Dr. Hans Kluge salgının gidişatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Online olarak gerçekleşen basın toplantısında açıklama yapan Kluge, Avrupa genelinde vaka, hastaneye yatış ve ölüm sayısında düşüş meydana geldiğini açıkladı.

"TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK GEREK"

Kluge, Avrupa içindeki birçok ülkede yasaklama ve kısıtlamaların kaldırıldığına dikkat çekerek dikkati ve tedbiri elden bırakmamak gerektiğini söyledi. Kluge yaptığı açıklamada, İngilizce kapalı (closed), yoğun (confined) ve kalabalık (crowded) anlamına gelen 3C kuralına dikkat edilmesi gerektiğini söylerek, “Koronavirüs tehlikesi geçmedi” dedi.

Aşı olma sürecinin devam ettiğini ve aşı olmaya devam ederken salgının yayılmasını engellemek için çalışmaların devam etmesi gerektiğini söyleyen Kluge, açılmalara rağmen temkinli olunması gerektiğini vurguladı. Kluge, “Sosyal toplantılar, kitlelerin seyahate çıkması ve büyük kapsamlı festival ve spor turnuvaları önümüzdeki günlerde ve haftalarda artarken DSÖ Avrupa, dikkatli olma çağrısını yineliyor” dedi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte 224 bin 193 Covid-19 testi yapıldı, 6 bin 454 kişinin testi pozitif çıktı, 87 kişi hayatını kaybetti.

Ağır hasta sayısı 1018 oldu, 6 bin 647 kişinin Covid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 179 bin 833'e yükseldi.

Yapılan test sayısı toplamda 56 milyon 123 bin 336'ya ulaştı, vaka sayısı 5 milyon 306 bin 690, vefat sayısı ise 48 bin 428 oldu.

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 2,7, yatak doluluk oranı yüzde 49,9, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60, ventilatör doluluk oranı yüzde 27,8, ortalama temaslı tespit süresi 7 saat ve filyasyon oranı yüzde 99,9 olarak açıklandı.

BİLİM KURULU DÜN TOPLANDI

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yaptı.

Aşı programındaki yeni adımı müjdeleyen Bakan Koca, "Yarın itibari ile 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi günü ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız aşı programına dahil olacak." dedi.

Türk aşısında son aşamaya gelindiğine dikkat çeken Sağlık Bakanı, "Salgın kontrolünün sürekliliği ve aşıda dışa bağımlılığı bitirecek bu önemli gelişmeyi hep birlikte yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de tam normalleşmenin 3 şartı olduğunu belirten Sağlık Bakanı Koca, "İlki sırası gelen vatandaşlarımızın gecikmeden aşılarını olmalarıdır. İkincisi, aşılama ile toplumsal bağışıklığı elde edene kadar kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim. Üçüncüsü ise, salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır" diye konuştu.

Bakan Koca, 2 doz aşı olan kişilerin 3. doz aşı olması gerekliliği konusunda bilimsel çalışmaların devam ettirildiğini de sözlerine ekledi.

DSÖ tedbirleri hatırlatarak uyardı! Tehlike geçmedi... ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs salgın Dünya Sağlık Örgütü DSÖ korona aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.