DSÖ korona aşısı için tarih verdi!

Koronavirüs salgını ile birlikte ABD yönetiminin hedefi haline gelen Dünya Sağlık Örgütü'nden Kovid-19 aşısına ilişkin önemli açıklamalar geldi. DSÖ yetkilisi Dr. Mike Ryan aşılardan ilkini 2021'in ilk aylarında beklediklerini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Dr. Mike Ryan, Kovid-19’a karşı geliştirilen aşıların ilkinin 2021 yılının ilk aylarında piyasaya çıkmasını beklediklerini söyledi.

Araştırmacıların çok iyi gelişmeleri duyurduklarını belirten Ryan, son yapılan klinik deneylerden umutlu olduğunu ifade etti.

ABD 100 MİLYON DOZ SATIN ALACAK

Bu arada ABD’li sağlık yetkilileri, ilaç devi Pfizer ve biyoteknoloji firması BioNTech ile, geliştirdikleri Koronavirüs aşısının kullanım onayı alması halinde, 100 milyon doz satın almak için sözleşme imzaladıklarını duyurdu.

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, onay halinde üretimin Aralık 2020’de başlayacağını ve üretimin başlamasının ardından ABD’nin 500 milyon doz daha aşı alabileceğini söyledi.

Amerikan Sağlık Bakanlığı, aşının ülkede yaşayan herkese bedava yapılacağını, ancak sağlık sigortalarından para istenebileceğini de söyledi.

Pfizer ve BioNTech’in test ettiği aşı iki doz yapılıyor, dolayısıyla 100 milyon dozluk aşı ancak 50 milyon kişi için yeterli olacak.

BBC’deki bilgilere göre, ABD yönetimi mayıs ayında da Oxford Üniversitesi’nin AstraZeneca’yla birlikte geliştirdiği aşıdan 300 milyon doz alabilmek için bu firmaya 1,2 milyar dolar taahhüt etmişti.

Her iki aşı da henüz onay alınmış değil, ancak klinik deneylerden olumlu sonuçlar elde edildiği gelen bilgiler arasında.

DSÖ korona aşısı için tarih verdi! ile ilgili etiketler DSÖ ABD Pfizer aşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.