DSÖ, hastaneye kaldırılma riski olanlaru Pzifer'ın koronavirüs ilacını tavsiye etti

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19'u ağır geçirmeyen ancak hastaneye kaldırılma riski yüksek olanlar için Pfizer'ın geliştirdiği koronavirüs ilacını tavsiye ettiklerini duyurdu. Yapılan araştırmada ilacın 3 bin 100 Covid-19 hastası üzerinde denendiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) bağlı Uluslararası Uzmanlar Yönerge Geliştirme Grubu, British Medical Journal'de makale yayımladı.

Makalede; uzmanların bir süredir araştırdığı, antiviral etken madde "nirmatrelvir" ve "ritonavir"in birleşiminden yapılan Pfizer'ın Covid-19 ilacının etkililik oranına dair veriler paylaşıldı. Etkililik incelemesi için 3 bin 100 Covid-19 hastası üzerinde ilacı deneyen uzmanların araştırması sonucu; DSÖ'nün, hafif Covid-19 hastalığı geçiren fakat hastaneye kaldırılma oranı yüksek olan kişiler için Pfizer'ın antiviral ilacını tavsiye ettiği belirtildi.

Hastaneye kaldırılma riski yüksek olanların aşı yaptırmayan, ileri yaş ve bağışıklığı baskı altındaki hastaları içerdiği ifade edildi. Söz konusu Covid-19 ilacını kullanan bu gruplara dahil hastalarda hastaneye kaldırılma riskinin engellendiği, ritonavirden yapılan ilacın diğer antiviral ilaç türlerine göre daha etkili olduğu sonucuna varıldı.

DSÖ, hastaneye kaldırılma riski olanlaru Pzifer'ın koronavirüs ilacını tavsiye etti ile ilgili etiketler Dünya Sağlık Örgütü Pfizer Covid-19 ilacı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.