"DSÖ Başkanı satın alınmış!"

Koronavirüs salgının ilk gününden bu yana ABD bir yandan Çin diğer yandan da DSÖ'yü hedef alıyor. Bu çerçevede Dünya Sağlık Örgütü ile tüm bağlarını kopartan ABD'den şimdi de direkt olarak DSÖ'nün başındaki ismi yani Tedros Ghebreyesus'u hedef aldı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'in DSÖ Başkanı'nı satın aldığını iddia etti.

Koronavirüs salgını nedeniyle bilindiği gibi sadece insan sağlığı değil aynı zamanda ekonomiler de büyük zarar gördü.

Dünya çapında ekonominin yeniden canlanması gibi konuları konuşmak üzere İngiltere’ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Londra'da yaptığı konuşmada yine Dünya Sağlık Örgütü'nün suçlayan açıklamalarda bulundu. 

Pompeo örgütün başındaki Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus’a akılalmaz bir suçlamada bulundu. Pompeo, DSÖ Başkanı'nın Çin tarafından satın alındığını, İngilizlerin de bu yüzden öldüğünü ileri sürdü.

Bu iddia üzereni bir açıklama yayınlaya DSÖ, “Bu tür saldırıları ve temelsiz suçlamaları reddediyoruz. Ülkeleri, hâlâ can almaya devam eden salgınla mücadele etmeye odaklanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı

DSÖ ayrıca bu iddiaları daha fazla dolaşıma sokmamak için bunlara detaylı bir yanıt vermek istemediğini de belirtti.

DSÖ çalışanları, kendilerini ABD-Çin gerilimin ortasında bulduklarını ve suçlamaların arkasında da bu gerilimin olduğunu söylüyorlar.

"DSÖ Başkanı satın alınmış!" ile ilgili etiketler ABD Mike Pompeo DSÖ Tedros Ghebreyesus
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.