DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge'den büyük övgü: Olağanüstü bir başarı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Türkiye'nin koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesindeki başarısına dikkat çekerek, "Kovid-19 ile mücadele etmenin en önemli kuralını Türkiye yapmış durumda" diye konuştu.

Yeni görevine atandıktan sonra ilk ziyaretini Türkiye'ye yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, DSÖ'nün İstanbul'da açılacak ofisi için Ankara'da bir anlaşma imzaladıktan sonra, örgütün, Suriye'de COVID-19'la mücadele faaliyetlerini yürüttüğü Gaziantep ofisini ziyaret etti.

TÜRKİYE'DEKİ GÜNLÜK TEST SAYISINA DİKKAT ÇEKTİ

İstanbul'da ofis açma kararının Türkiye'nin güçlü afet yönetimi kapasitesini, bunun sağlık ve refahın geliştirilmesindeki bölgesel rolünü ispatladığını belirten Kluge, "Kovid-19 ile mücadele etmenin en önemli kuralını Türkiye yapmış durumda. Kovid-19 ile mücadele etmenin en önemli kurallarından bir tanesi test yapılması. Türkiye bunu günde 20 bin testten 50 bin teste çıkarabilmiş durumda" diye konuştu.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge'den büyük övgü: Olağanüstü bir başarı

"OLAĞANÜSTÜ BİR BAŞARI"

Türkiye'de, diğer ülkelere benzer şekilde, Kovid-19 vakalarının ve ölümlerinin nisan ayında zirveye ulaştığını belirten Kluge, "Günde 4 bin 500'den fazla vakanın görüldüğü ve 100'den fazla insanın her gün hayatını kaybettiği günleri gördü. Nisan ayından bu yana vaka yükü ve ölümler yüzde 75'in üzerinde oranda düşmekte. Bu olağanüstü bir başarı ve şimdi bu durumun sürdürülebilmesi için birlikte çalışmaya devam etme zamanı. Çünkü haziran ortasında kısıtlamaların hafifletilmesi vaka sayısının yeniden artmasıyla sonuçlandı. COVID-19 gitmedi; sadece yeniden fırsat beklemekte." ifadelerinde bulundu.

"BENİM BURADA BULUNMAM DA TÜRKİYE'NİN BAŞARISINI GÖSTERİYOR"

Türkiye'deki vaka sayılarına da değinen Kluge, "Biz haziran ayının başında sokağa çıkma yasağı kaldırıldığı zaman bir çıkış görmüştük ama daha sonra o da inişe geçip stabilize oldu. Benim burada bulunmam da zaten Türkiye'nin kaydetmiş olduğu ilerlemeyi, aşamayı en iyi şekilde gösteriyor diye düşünüyorum" dedi.

AA

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge'den büyük övgü: Olağanüstü bir başarı ile ilgili etiketler Dünya Sağlık Örgütü DSÖ kovid-19 covid-19 hans kluge
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.