En az 115 bin sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınında son durumla ilgili açıklama yaptı. DSÖ Direktörü Ghebreyesus, ülkeler arasındaki eşitsizlikleri salgının büyümesine neden olduğunun altını çizerek salgın sürencinde en az 115 bin sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini tahmin ettiklerini söyledi.

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde etkisini sürdüren koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu yıl, şu ana kadar 2020'deki toplam rakamdan daha fazla koronavirüs vakasının bildirildiğine dikkat çeken Ghebreyesus, ölümlerin de haftalar içerisinde geçen yılki toplam sayıyı geride bırakacağını söyledi.

En az 115 bin sağlık çalışanı hayatını kaybetti

SKANDAL EŞİTSİZLİKLER SALGININ BÜYÜMESİNE NEDEN OLUYOR

DSÖ Genel Direktörü, aşı dağıtımındaki "skandal eşitsizliklerin" salgının sürmesine yol açtığını vurguladı; DSÖ üyelerini aşı kampanyalarını destekleyerek her ülkede yıl sonuna kadar en az yüzde 30 aşılama oranına ulaşılmasını sağlamaya çağırdı.Ghebreyesus ayrıca, koronayla mücadelede dünyada en az 115 bin sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini tahmin ettiklerini açıkladı.

En az 115 bin sağlık çalışanı hayatını kaybetti - Resim : 2

En az 115 bin sağlık çalışanı hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Dünya Sağlık Örgütü salgın sağlık çalışanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.