DSÖ, 60 yaş üstü vatandaşlara 3. doz için aşı tavsiyesini duyurdu: Biri Türkiye'de de kullanılıyor

Dünya Sağlık Örgütü, 60 yaş ve üstü için 3. doz olarak Sinopharm ve Sinovac aşısını önerdi. Aşı danışmanları müsaitlik durumuna göre 3. dozda farklı bir aşı da kullanılabileceğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aşı danışma grubu özellikle yaşlı insanların yoğunlukta olduğu popülasyonlarda , 3. doz olarak Çin'de üretilen Sinopharm ve Sinovac aşıların önerdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Bağışıklama Stratejik Danışma Grubu, "Sinovac ve Sinopharm inaktive aşılar için, 60 yaşındaki kişilere ek üçüncü doz aşı teklif edilmelidir" açıklamasını yaptı.

Aşı danışmanları müsaitlik durumuna göre 3. dozda farklı bir aşı da kullanılabileceğini açıkladı.

3. DOZ AŞIYI KİMLER OLABİLİR?

Türkiye'de 2 doz Sinovac aşısı olmuş 50 yaş üzeri vatandaşlar ve sağlık çalışanları istedikleri aşı ile 3. doz aşılarını olmak üzere randevu alabiliyor.

3. dozdoz aşının hangi aşı olduğu ile ilgili kısıtlama yok. Kişi tercihine göre 3. doz aşıyı olabilir.

DSÖ, 60 yaş üstü vatandaşlara 3. doz için aşı tavsiyesini duyurdu: Biri Türkiye'de de kullanılıyor ile ilgili etiketler DSÖ aşı koronavirüs aşısı 3. doz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.