Chelsea, eski oyuncusu Romelu Lukaku'yu yeniden kadrosuna kattı

Chelsea'nin efsane oyuncularından Didier Drogba, bir süredir konuşulan Lukaku transferini sosyal medyadan duyurdu. Drogba, Lukaku'nun Chelsea'ye transferi için "O evine dönüyor" ifadesini kullandı.

Chelsea'nin efsane futbolcusu Didier Drogba, İnter'in santraforu Romelu Lukaku'nun Chelsea'ye döndüğünü açıkladı.

"EVİNE DÖNÜYOR"

Bir süredir Lukaku transferi için Chelsea ve İnter arasında görüşmeler sürerken, Drogba; fizikli yapısı ve oyun stiliyle kendisinin veliahtı olarak gösterilen Lukaku'nun Chelsea'ye döneceğini belirten bir paylaşım yaptı.

Drogba, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Chelsea formalı bir Lukaku görseli paylaşarak "Evine dönüyor" ifadesini kullandı. Drogba, daha sonra yaptığı paylaşımda da 'onay tiki' kullanarak transferin sonuçlandığını ima etti.

İnter'de gösterdiği performansla takımının Seria A şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Belçikalı yıldız için Chelsea'nin 115 milyon Euro'yu gözden çıkardığı belirtilmişti.

RESMEN CHELSEA'DE

Chelsea, Romelu Lukaku transferini resmen açıkladı. İngiliz ekibinden yapılan açıklamada, 28 yaşındaki Belçikalı golcüyle beş yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Transfer için 97,5 milyon sterlin bonservis bedeli ödeyen Chelsea, kulüp rekoru kırdı. Bir önceki rekor 75,8 milyon sterlinle Kai Havertz'e aitti.

2011 yılında Anderlecht'ten transfer edilen Belçikalı yıldız, ilk döneminde Chelsea'de 15 maçta forma şansı bulmuştu. Londra temsilcisi, Lukaku'yu sonraki dönemlerde West Bromwich ve Everton'a kiralamıştı.

Lukaku, geçen yıl 44 maçta 30 gol attığı İnter ile Serie A'da şampiyonluk sevinci yaşamıştı.


GOL MAKİNESİ

Kariyeri boyunca oynadığı kulüplerde 519 forma giyen Belçikalı oyuncu 259 gol atarken 85 de asist yaptı. Lukaku, milli takım formasını da 98 kez sırtına geçirirken 64 gole imza attı.


İNTER, DZEKO'YU AÇIKLADI

Seria A'nın son şampiyonu İnter, Lukaku'nun boşluğunu Boşnak golcü Edin Dzeko ile doldurdu. İnter, Roma'dan kadrosuna kattığı 35 yaşındaki golcüyle iki yıllık sözleşme imzaladı.

2011 yılında Alman ekibi Wolfsburg'tan Manchester City'ye 37 milyon Euro karşılığında transfer olan Dzeko, 2015 yılında kiralık olarak Roma kadrosuna katıldı. Ertesi yıl 11 milyon Euro karşılığında da bonservisi alındı. 

Kariyeri boyunca çıktığı 637 maçta 292 gol ve 132 asiste imza atan Boşnak golcü, İtalya Seria A'da ise 199 maça 85 gol, 39 asistlik bir performans ortaya koydu.

Chelsea, eski oyuncusu Romelu Lukaku'yu yeniden kadrosuna kattı ile ilgili etiketler Chelsea Inter romelu lukaku Didier Drogba
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.