Drej Ali Kimdir? Ali Yasak'ın Yeğeni Kadir Yasak Kimdir? Aslen Nerelidir?

Sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgili olarak Drej Ali lakaplı Ali Yasak ve Kadir Yasak'ında aralarında bulunduğu 9 kişi polis tarafından yakalandı. Peki, Drej Ali kimdir? Drej Ali'nin yeğeni Kadir Yasak kimdir? İşte detaylar…

27 Ocak gecesinde Bakırköy’de işlenen korkunç cinayette Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu vücuduna aldığı kurşun darbeleri sonrasında hayatını kaybetmişti. Olayın hemen ardından başlatılan soruşturma kapsamında Drej Ali lakaplı Ali Yasak ve Kadir Yasak’ında aralarında bulunduğu 9 kişi polis tarafından yakalandı.

Drej Ali kimdir?

Kamuoyunda Drej Ali olarak bilinen Ali Yasak, 1956 yılında Urfa'da dünyaya geldi. 19 Aralık 1977 tarihinde Ülkü Ocakları Derneği Urfa Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 1978 yılında Urfa Eğitim Enstitüsü Öğrenci Derneği Başkanı oldu. Drej Ali'nin adı pek çok ülke gündemine oturan olaylarla gündeme geldi. Özetle 12 Ocak 1978'de kanunsuz yürüyüşe katılmaktan tutuklanmış, 25 Ocak 1978 tarihinde yapılan mahkemesinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 26 Ocak 1978'te karşıt görüşlülerle girdiği silahlı çatışma neticesinde yaralandı.

Drej Ali Kimdir? Ali Yasak'ın Yeğeni Kadir Yasak Kimdir? Aslen Nerelidir?

Drej Ali, Susurluk skandalının baş aktörlerini bir araya getiren kız kardeşinin düğünüyle de gündem oldu. Et kaçakçılığı ile ilgili başlatılan Buffalo Operasyonu'na Yasak'ın adı da vardı. Et kaçakçılığının elebaşı olarak bilinen İsak Romano'nun yaralanması olayında azmettirici olduğu öne sürülen Yasak, burnundan ameliyat olmak için yattığı hastane odasında gözaltına alındıktan sonra sorgulanmak için Ankara’ya götürüldü ve akabinde serbest bırakıldı.

Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Buffalo Operasyonu" sonucunda hazırlanan 128 sayfalık iddianamede, çıkar amaçlı suç örgütünün elebaşı olduğu bildirilen İsak Romano ile "Drej Ali" lakaplı Ali Yasak ve Bucak aşiretinden Mehmet Bucak'ın, 12'şer yıldan 28'er yıla kadar ağır hapis cezasına mahkum edilmeleri istendi. İddianamede, Ali Yasak'ın kurulan örgüt içindeki anlaşmazlık sırasında gözdağı vermek amacıyla İsak Romano'yu ayağından vurdurma ve sanıklardan Ömer Faruk Kamaç'ın bürosunu bombalattırma eylemleri sırasında da silah ve patlayıcı madde kullandığının, iddialar arasında yer aldığı belirtildi.

Drej Ali’nin Yeğeni Kadir Yasak kimdir?

Polis olayla ilgili araştırmalarını derinleştirirken silahı kullanan ve olay yerine geldiğinde kendisini Drej Ali kod adlı Ali Yasak’ın yeğeni olarak tanıtan Kadir Yasak olduğunu belirledi. Yapılan açıklamada, "Olaya ilişkin olay yeri Cunda Balık Restaurant isimli iş yerinden temin edilen güvenlik kameralarının yapılan incelemesinde Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman ve Uğur Can Bilge isimli şahısların olay yerinde oldukları ve Kadir Yasak isimli şahsın ateşli silah kullanarak Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun kasten öldürülmesine ve Murat Bilmez isimli şahsın kasten yaralanması olayını gerçekleştirdiği tespit edilmiştir" denildi.

Drej Ali Kimdir? Ali Yasak'ın Yeğeni Kadir Yasak Kimdir? Aslen Nerelidir? ile ilgili etiketler şafak mahmutyazıcıoğlu drej ali ali yasak Kadir Yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.