Dr. Oya Turhaner'den uyarı: "Zorunlu trafik sigortası sigortalıyı tam anlamıyla güvenceye almıyor"

Dr. Oya Turhaner, zorunlu trafik sigortasının sigortalıyı tam anlamıyla güvenceye almadığını vurgularken olası hasarlarda mağduriyet yaşanmaması için ek olarak “ihtiyari mali mesuliyet” teminatı yaptırılması gerektiği kanaatini paylaştı.

Hasar maliyetlerinin artmasıyla ararçlarda hem sigorta yaptırılması hem de poliçelerin kapsadığı teminatların iyi bilinmesinin önemi artarken Yaşar Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Oya Turhaner, olası hasarlarda mağduriyet yaşamamak için ek olarak “ihtiyari mali mesuliyet” teminatı yaptırılması gerektiğini kaydetti.

Turhaner konu ile ilgili değerlendirmesinde, “Trafik sigortasının limiti var. Maddi teminat 1 Ocak’tan itibaren araç başına 50 bin lira, kaza başına 100 bin liraya çıkarıldı. Eğer bu miktarın üzerinde bir hasar olursa ve sizin kusur oranınız dikkate alınır ve üzerini cebinizden tamamlamak zorunda kalırsınız. Bu nedenle kaskoya, fark ödeyerek ihtiyari mali mesuliyet limitsiz olarak ekletilirse ortaya çıkacak olumsuzluklarda herhangi ek ücret ödemesi gerekmez.” ifadelerini aktardı.

Turhaner kasko için de standart olarak yer alan yanma, çarpma, çarpışma ve hırsızlık gibi yaygın teminatların yanına deprem, sel ve kötü niyetli hareketlere karşı ek teminatların da alınması önerisini getirip poliçedeki rayiç bedele önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

AĞIR HASAR ORANI YÜZDE 14

Yaşanan kazalarda gözlenen hasarlara değinen Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, heck-up-ekspertiz sektörünün geçen yıl hareketli günler geçirdiğini aktarırıken satılan yaklaşık 7,5 milyon ikinci el araçtan yüzde 70’inin ekspertiz işlemi gördüğünü ifade etti.

Emre “Bu kapsamda ortalama her 100 araçtan 14’ünün ağır hasarlı olduğunu gözlemledik.” şeklinde konuştu.

Dr. Oya Turhaner'den uyarı: "Zorunlu trafik sigortası sigortalıyı tam anlamıyla güvenceye almıyor" ile ilgili etiketler araç sigortası kasko
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.