Dr. Öz, koronavirüsü 6 günde bitiren ilacı anlattı

TRT 1 ekranlarında Hayatın Ritmi isimli programı sunan Kalp Cerrahı Dr. Halit Yerebakan, dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz ile koronavirüs hakkında bir video çekti. YouTube'da yayınlanan görüntülerde, ABD'de ölümcül virüse karşı alınan tedbirlerden virüsün geleceği hakkında birçok konuda konuşuldu.

Ekranlarda görmeye alışık olduğumuz Dr. Halit YerebakanDr. Öz ve Ekibi isimli YouTube kanalında dünyaca ünü Türk doktor Mehmet Öz ile bir söyleşi gerçekleştirdi. 

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve on binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınının konuşulduğu videoda,  ''ABD’de alınan tedbirler ve son durum nedir?'', ''Herhangi bir ilaç için planlama ve gelişme var mı?'', ''Kendinizi ve ailenizi korumak için ne gibi önlemler alıyorsunuz? Evlere bir şekilde virüs girme imkanı var mı?'' , ''El yıkamada sabun mu, dezenfektan mı daha iyi?'' , ''İnsanlarda stres ve paranoya arttı, evde nasıl vakit geçirmeliyiz?'' , ''Evde kalırken çocuklar ve ebeveynler için önerileriniz neler?'' ve ''Nasıl bir gelecek bizi bekliyor? Virüs kaybolacak mı?'' gibi soruların cevapları arandı.

SITMA İLACI ÇÖZÜM OLABİLİR Mİ?

Söz konusu söyleşide kamuoyunun en çok merak ettiği konuların başında gelen 'koronavirüs için iyi gelen bir ilaç var mı' sorularına yanıt niteliği taşıyan konu üzerinde duruldu.

Dr. Halit Yerebakan'ın yönelttiği, ''İlaç konusunda bir planlama var mı? Nasıl bi yöne gidiyoruz? Dünyanın her yerinden birçok çalışma geliyor koronavirüsle alakalı. Umut verici veriler de var galiba. Siz bir protokol belirlediniz m? Trump bir ilaç onayladı. Bu ilaç türkiye'de de var.'' sorularına Dr. Öz, ''Aslında Fransa'da çalışıldı. Oradaki doktor arkadaşımla da görüşeceğim. Çin ve birkaç ülkede çalışmalar başlatıldı. İyi gelen bir ilaç var. Bu ilaç sıtma hastalığı için kullanılan bir antibiyotik. Etkisi var gibi gözüküyor. Ufak bir çalışma, 20 kişinin üzerinde test edildi ve virüsler 3 gün içinde azaldı. 6 gün içerisinde ise tamamen yok oldu. Genelde virüs, insan vücudunda 20 gün kadar kalıyor. Bu insanlar farkında olmadan çevresindekilere bulaştırıyor. Bu süreyi 6 güne kısaltırsak inanılmaz bir büyük fark eder.'' şeklinde cevap verdi.

YOUTUBE VİDEOSUNUN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


Dr. Öz, koronavirüsü 6 günde bitiren ilacı anlattı

 

Dr. Öz, koronavirüsü 6 günde bitiren ilacı anlattı ile ilgili etiketler Donald Trump Mehmet Öz Trump Koronavirüs Korona İlaç halit yerebakan sıtma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.