Dr. Mehmet Öz, Fetullah Gülen'i iade eder mi?

Ünlü Türk doktor Mehmet Öz'ün ABD'de siyasete atılma kararı, Türkiye'de geniş yankı buldu! Habertürk yazarı Oray Eğin, "Dr. Öz bize Fetullah’ı iade eder mi" başlığını taşıyan yazısında bu konuda ilginç ifadeler kullandı...

ABD'de yaşayan Türk doktor Mehmet Öz'ün, Cumhuriyetçi Parti'den 2022 seçimlerinde Pensilvanya Senatörlüğü için aday olabileceği iddia edildi.

Öz'ün adaylık çalışmalarına başladığı Amerikan basınında yer bulurken, Habertürk yazarı Oray Eğin konu hakkında ilginç bir köşe yazısı kaleme aldı.

Eğin, "Dr. Öz bize Fetullah’ı iade eder mi" başlığını taşıyan makalesinde, "2022’de Senato ara seçimlerinde de Cumhuriyetçi senatörün yerine seçime girmeyi amaçlayan Öz tek başına dengeleri değiştirebilir. Şu anda Demokratlar 50-50 bölünmüş Senato’da üstünlüğü beraberliği bozan Başkan Yardımcısı’nın oyu sayesinde elde etti. O yüzden tek bir koltuk bile önemli. 2022’de bu eyalet yakından takip edilecek, aday olmayı başarsa bütün dikkatler de Mehmet Öz’e çevrilecek." dedi.

Dr. Öz'ün bu ülkedeki şöhretiyle basında epey yer alacağı tahmininde bulunan Eğin, "Tıpkı Trump gibi medyayı kullanmasını çok iyi bildiği için hakkında sürekli haberler yapılacak, seçmene kendini siyasetçi olarak kabul ettirecek. 2022 aynı zamanda Senato çoğunluğu için büyük paranın sözünün geçeceği bir yarış olacak." ifadelerini kullandı.

Dr. Mehmet Öz, Fetullah Gülen'i iade eder mi?

Amerikan siyasetinde paranın sözünün geçtiğini vurgulayan ve bu durumun ilk defa Türkiye’nin işine yarayabileceğini dile getiren Habertürk yazarı yazısına şöyle devam etti;

"Mehmet Öz seçilir mi seçilmez mi bilmiyorum, ama yeteri kadar reklam kampanyası yapılırsa belki insanları tavlayabilir. Amerikan seçmeninin bir kısmında belli etik beklentiler kalmadı. Bu yüzden Senato’da zamanında ekrandan yalan-yanlış mucize zayıflama formülleri pazarladığı için ifade vermek zorunda kalan Dr. Öz’ün geçmiş günahlarını önemsemeyebilirler. Trump’ın kadınları “orasından” yakalayan sözlerini önemsemedikleri gibi Öz’ün de ekrandan gelen karizmasına aldanabilirler."

TÜRKİYE DOSTU OLUR MU?

Köşesinde "Dr. Öz seçilirse ne kadar Türkiye dostu olur?" sorusuna da yanıt arayan Eğin, bu soruya ise şöyle yanıt verdi;

"Dr. Öz anavatanın kendisine ne kadar ihtiyacı olduğunu bilecek kadar akıllı. Kongre’de Türkiye’nin tek bir dostu bile kalmadı. Senatörler S-400’ler yüzünden Türkiye’ye yaptırım kararı çıkarttı, ama aynı programa dahil olan Hindistan’ın benzer bir cezadan muaf tutulması için önerge verdiler. Kongre aynı zamanda FETÖ’nün kullanışlı figürü Enes Kanter’in cirit attığı bir yere de dönüştü; tek başına bir lobi makinesi olarak algıyı yönetiyor. Dahası Türkiye karşıtlığının sağı solu da yok. Hiçbir konuda uzlaşmayan iki parti Türkiye aleyhinde hemen aynı safta yer alabiliyor.

Hal böyleyken Türkiye kökenli bir senatör kendi partisinden ya da koridorun diğer ucundan meslektaşlarını örgütleyebilir, algıyı değiştirebilir, Türkiye dostu davranabilir mi? Türkiye de bu seçimi yakından takip edecek, büyük ihtimalle ABD’deki bazı isimler üzerinden Öz’ün kampanyasına bağış yapılması ihtimali de değerlendirilecek."

Eğin, Türkiye'nin Dr. Öz'ü seçim yarışında desteklemeden önce temkinli davranması gerektiğini de belirterek şu uyarılarda bulundu;

"Elbette Türkiye bağı Öz’ün olası seçim kampanyasında aleyhine de kullanılacak. Adaylık için bir komite kurduğunu ilk duyuran Washington Free Beacon gazetesi haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Dr. Öz’ün yan yana fotoğraflarına yer verdi, ama ikilinin ilişkilerinin tam olarak nasıl olduğunun belli olmadığını yazdı. Kuşkusuz bir algı numarasıydı bu. Aday olabilirse bu durum başını ağrıtacak, o da belki Türk kimliği ona siyasi kariyerinde ayak bağı olmasın diye çok da Türkiye dostu davranmayabilir. Türkiye kumbarayı açmadan önce iyi düşünmeli. Kağıt üzerindeki hesapların siyaset sahnesinde tutmadığı çok olmuştur, Mehmet Öz gibilerin ipiyle kuyuya inerken temkinli olmakta fayda var."

Dr. Mehmet Öz, Fetullah Gülen'i iade eder mi? ile ilgili etiketler Mehmet Öz Trump ABD Oray Eğin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.