Doyurucu Yufka Kebabı Tarifi! Gelinlerin Elti İle Mutfak Savaşındaki Ana Yemek! Var Mı Yapabilen

Yufka kebabı, doyurucu bir ana yemek niteliğindedir. Etli olan bu yemek patlıcan ile bütünleştiğinde ortaya enfes bir lezzet çıkar. Etin, kızartılan patlıcanın, bezelye ve soğanın bir harç oluşturduğu bu yemek aynı zamanda vitamin ve mineral deposudur.

Yufka kebabı, doyurucu bir ana yemek niteliğindedir. Etli olan bu yemek patlıcan ile bütünleştiğinde ortaya enfes bir lezzet çıkar. Etin, kızartılan patlıcanın, bezelye ve soğanın bir harç oluşturduğu bu yemek aynı zamanda vitamin ve mineral deposudur. Yufka içerisine konan bu malzemeler doyurucu olduğu için ekmek yemeye de ihtiyaç bırakmaz.

Ayrıca üzerine beşamel sos gezdirilir. Kaşarla beraber fırına verilerek nar gibi kızartılır. Sonrasında tek başına harika bir görüntü ile servis edilir. Dileyen makarna ya da pilav çeşitleri ile birlikte de sunum yapabilir. 

Yufka İçine Konan Malzemeler 

  • 1 adet soğan 
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet küp küp doğranmış kızartılmış patlıcan 
  • 250 gr haşlanmış kuşbaşı 
  • 1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kekik, pul biber 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet yufka 

Doyurucu Yufka Kebabı Tarifi! Gelinlerin Elti İle Mutfak Savaşındaki Ana Yemek! Var Mı Yapabilen

Yemeğin Hazırlanışı 

Öncelikle soğan, yeşil biber ve kırmızı biber biraz sıvı yağda kavrulur. Sonrasında bir yemek kaşığı salça eklenerek üzerine haşlanmış et ve bezelye de ilave edilir. Son olarak kızarmış patlıcan ve baharatlar da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakılır.

Yufkalar üçgen olacak tarzda 4'e bölünür. Her bir yufka kasenin içine serilir ve ortasına harçtan koyulup bohça şekli verilir. Ters çevrilir ve yağlanmış tepsiye dizilir 

Doyurucu Yufka Kebabı Tarifi! Gelinlerin Elti İle Mutfak Savaşındaki Ana Yemek! Var Mı Yapabilen - Resim : 2

Beşamel Sosun Hazırlanışı 

Bir miktar tereyağında 2 yemek kaşığı un iyice kavrulur. Sonrasında iki buçuk su bardağı süt de eklenerek kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Soğuyan sos bohçaların üzerine eşit şekilde dökülür. 

Yemeğin Servis Edilişi

Beşamel sosun üzerine kaşar rendeleyerek fırında iyice kızarttıktan sonra yemek servis edilir.

Doyurucu Yufka Kebabı Tarifi! Gelinlerin Elti İle Mutfak Savaşındaki Ana Yemek! Var Mı Yapabilen ile ilgili etiketler yufka kebabı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.