Down sendromlu çocuk babası Özgün'den enflasyonu özürlü çocuğa benzeten rektöre tepki!

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman'ın enflasyonu özürlü bir çocuğa benzettiği skandal sözlerine sanat dünyasından pek çok ünlü isim büyük tepki gösterdi. "Enflasyon, herkesin bildiği ama ifade etmediği ailenin özürlü çocuğu gibi, idare ediyoruz çünkü ondan çocuk parası geliyor." sözleriyle dinleyenleri şoke eden rektöre down sendromlu bir oğlu olan şarkıcı Özgün Uğurlu da "Dinlerken tüylerim diken diken oldu, ayıp" diyerek sitem etti.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından Ekotürk'te canlı yayına katılarak değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Murat Ferman, enflasyonu ailenin özürlü çocuğuna benzetmesinin ardından büyük tepki topladı. 

Sosyal medyada eleştirilere neden olan skandal sözlere sanat camiasından pek çok isim tepki gösterdi. Down sendromlu bir çocuk sahibi Özgün Uğurlu da bu benzetme karşısında sessiz kalmadı.

 

"AİLENİN ÖZÜRLÜ ÇOCUĞU GİBİ, İDARE EDİYORUZ"

Prof. Dr. Murat Ferman, enflasyonu 'özürlü bir çocuğa' benzeterek "Herkesin ortak bir anlayış beraberliğiyle bildiği ama ifade etmediği ailenin özürlü çocuğu gibi idare ediyoruz... Herkes bir şekilde yararlanıyor ondan çok şikayet ediyoruz 'gece bağırıp çağırıyor, huzur bırakmadı, komşularla tartışıyoruz' diyoruz ama çocuk hayatımızın bir parçası onun sayesinde özellikli yerlere girebiliyoruz. İndirimli kartı alıyoruz, çocuk parası alıyoruz, hak etmediğimiz şeylere ulaşıyoruz... Enflasyon böyle bir şey enflasyonun suç ortağıyız" dedi.

Down sendromlu çocuk babası Özgün'den enflasyonu özürlü çocuğa benzeten rektöre tepki!

"DİNLERKEN TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU"

Down sendromlu Ediz adında bir oğlu olan şarkıcı Özgün, Murat Ferman'ın canlı yayındaki skandal sözlerini sosyal medya hesabından paylaşarak hem üzüntüsünü hem de tepkisini dile getirdi. Instagram hesabından Ferman'ın videosunu yayınlayan şarkıcı, "Ne kadar ayıp. Ne kadar üzücü. Bu mudur yani yaşadığımız, yaşanan? Dinlerken tüylerim diken diken oldu. Yazmak istediğim çok şey var ama gerek yok" ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN DE BÜYÜK TEPKİ

Özgün'ün paylaşımına şarkıcı Merve Özbey, "Ben ne dinledim az önce? Aklım durdu benim şu an" yorumunu yaptı. Demet Akalın ise "İnanılmaz üzüldüm. Acayip kızgınım çok ayıp. Hay Allah'ım ya" diyerek tepki gösterdi.

Down sendromlu çocuk babası Özgün'den enflasyonu özürlü çocuğa benzeten rektöre tepki! ile ilgili etiketler enflasyon engelli Özgün özürlü çocuk down sendromlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.