Döviz kurundaki yükseliş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu arasında sürpriz görüşme!

Döviz kurundaki yükseliş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüştü.

Bloomberg’in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bugün Ankara’da bir araya geldi.

Görüşme, Dolar/TL kurunun geçen haftadan bu yana devam eden sert değer kayıplarının ardından gerçekleşti.

Görüşmeye ilişkin detay paylaşılmadı. Merkez Bankası konuya ilişkin yorum yapmadı.

 Güne 11.40 seviyelerinden başlayan dolar, gün içinde hızlı bir yükseliş gerçekleştirerek 13.50 ile rekor kırdı. Güne 12.80 seviyelerinden başlayan euro ise 15.20 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dolar ve euro bir gün içinde 2 liradan fazla yükseliş gerçekleştirdi. 

GÖRÜŞME DETAYLARI PAYLAŞILMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya yakın bir kaynağın Bloomberg'e verdiği bilgiye göre Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bugün Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, dolar/TL kurunun geçen haftadan bu yana devam eden sert değer kayıplarının ardından gerçekleşti. Görüşmeye ilişkin detay paylaşılmadı. Merkez Bankası konuya ilişkin yorum yapmadı.

SON 3 AYDA PEŞ PEŞE FAİZ İNDİRİMİ

Merkez Bankası'nın faiz hamleleri sonrası TL'de sert değer kayıpları yaşanıyor. Eylül ayında 100 baz puan, ekimde 200 baz puan, kasımda ise 100 baz puanlık indirime giden Merkez, son üç ayda faizi 400 baz puan düşürdü. Merkez'in seri faiz indirimi sonrası TL hızlı bir düşüş gösterdi.

 

 

Döviz kurundaki yükseliş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu arasında sürpriz görüşme! ile ilgili etiketler Erdoğan Kavcıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.