Dorukhan Toköz: Abdullah Avcı'nın şampiyonluğa oynayan takım projesi beni ikna etti

Dorukhan Toköz: "Sözleşmem bittiğinde Avrupa’ya gitmek istediğimi söylemiştim menajerime. O ara bir sürü takımdan teklif geldi. Hem Avrupa, hem de Türkiye içinden. Ama Abdullah hoca ile konuştum. O arada Abdüş, Uğurcan ile çok konuştum. Bu sene hocamızın şampiyonluğu çok istediğini, çok iyi takım kuracağını, çok güzel proje olacağını söyledi. Abdullah hocayla çalışmıştım. Ama onun döneminde sakatlık yaşamıştım, yarım kalmıştı. "

Trabzonspor'un bu yaz bedavaya kadrosuna kattığı ve son haftalarda ilk 11'in değişilmez isimlerinden biri haline gelen Dorukhan Toköz, herkes Avrupa'da bir takıma imza atmasını beklerken neden ve nasıl Bordo-Mavililer'e imza attığını ilk kez anlattı.

Beşiktaş'tan tartışmalı bir şekilde ayrılan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, Siyah-Beyazlı yönetimin sunduğu sözleşmeyi kabul etmemiş ve bu yaz boşa çıkmıştı. Transfer sürecinin anlatan Dorukhan, şunları söyledi:

"Sözleşmem bittiğinde Avrupa’ya gitmek istediğimi söylemiştim menajerime. O ara bir sürü takımdan teklif geldi. Hem Avrupa, hem de Türkiye içinden. Ama Abdullah hoca ile konuştum. O arada Abdüş, Uğurcan ile çok konuştum. Bu sene hocamızın şampiyonluğu çok istediğini, çok iyi takım kuracağını, çok güzel proje olacağını söyledi. Abdullah hocayla çalışmıştım. Ama onun döneminde sakatlık yaşamıştım, yarım kalmıştı. Hoca benimle böyle konuştuğu için, arkadaşlarım da aradı çok güzel olacağını söyledi. Sağ olsun Trabzonspor beni seçti, ben de Trabzonspor’u seçtim. Çok güzel birliktelik oldu."

ÖNCE ŞAMPİYONLUK SONRA AVRUPA

Süper Lig'den ilk 13 haftayı yenilgisiz lider tamamlayan ve şampiyonluk şarkıları söylemeye başlayan Trabzonspor, 14. haftada Fatih Karagümrük'le deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Dorukhan Toköz'ün sözlerinden satırbaşları şöyle:

"Her kariyerde inişler çıkışlar olabiliyor. Ben gittikten sonra milli takımda ve Beşiktaş'ta her şey yolunda gitti. En son şampiyonluk yaşadım. Sakatlıkla ilgili hiç bir şey kalmadı. Burada sağlık ekibi, her hangi bir sıkıntım olduğunda ilgileniyor. İyi gidiyoruz, şampiyonluk zor bir şey. İnşallah üstesinden geliriz. Puan farkı olarak öndeyiz ancak 2. devre çok daha önemli. Çok zor maçlar bizi bekliyor. Burada şampiyon olup ondan sonra sonu Avrupa olur inşallah. Burada mesaimizi tamamladıktan sonra, şampiyon, şampiyonluklar gördükten sonra Avrupa’ya gideriz."

SAĞ BEKTE OYNUYOR 

"Ben normalde orta saha oyuncusuyum. Eskişehir ve Beşiktaş’ta sağ bek oynadığım dönemler oldu. Benim için mevki fark etmiyor. Nerede ihtiyaç olursa, hoca nerede görev verirse orada oynuyorum. Sağ bekte sakatlık oldu. Bruno Peres sakatlanmıştı, hocam öyle layık gördü orada oynattı. Şu anlık bir sıkıntı yok, hoca nerede görev verirse orada oynarım."

"Adapte oldum. Ailem de yalnız bırakmıyor. Burada milli takımlardan çok arkadaşım var. Ortam da çok iyi. Arkadaşlarımla beraber arada yemek yiyoruz, yakın oturuyoruz, beraber çay içiyoruz. Ortam olarak da arkadaşlık olarak da çok iyi. Uyum sağlamak, eskiden tanıdığım arkadaşlarım da olduğundan dolayı benim için kolay oldu."

Dorukhan Toköz: Abdullah Avcı'nın şampiyonluğa oynayan takım projesi beni ikna etti

"REHAVETE KAPILMAK İSTEMİYORUZ"

"Kamuoyunda konuşulanlardan ben çok etkilendiğimizi söyleyemem. Öncelikle işimize bakmamız lazım. Takım arkadaşlarımızla da aramızda böyle konuşuyoruz. Bu rehavete kapılmak istemiyoruz. Maç maç bakıyoruz. Çünkü her maç bizim için çok önemli. O nedenle kamuoyunda çok daha dikkat etmeye çalışıyoruz. Kendi içimizde konsantremizi bozmadan devam ediyoruz. Bir maç kaybedersek farklı yorumlar yapılacak. O nedenle biz iyi giderken de çok dikkat etmeye çalışıyoruz. Allah korusun bir şey olursa yine yolumuza devam edeceğiz."

Takım içerisindeki rekabet konusunda düşünceleri sorulan Toköz, “Serkan çok iyi ve kaliteli oyuncu. Maçta her zaman elinden geleni yapıyor. Genç, daha da kendisini geliştireceğine inanıyorum. Bruno da çok iyi futbolcu. Ben de elimden geldiğince zaten sağ bek veya mevkiin ne olursa olsun oynamaya çalışıyorum. Hocam nasıl görür, antrenman performansı, başka zaman aklında ne var, taktik olarak ne düşünüyor, bu hocamızın bileceği bir şey. Hocamız ne derse o olur” ifadelerine yer verdi.

Dorukhan Toköz: Abdullah Avcı'nın şampiyonluğa oynayan takım projesi beni ikna etti ile ilgili etiketler Trabzonspor Dorukhan Toköz Beşiktaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.