Doobie Brothers'ın davulcusu John Hartman hayatını kaybetti

Amerikalı rock müzik grubu Doobie Brothers'ın kurucu üyelerinden John Hartman vefat etti. 72 yaşında hayatını kaybeden ünlü davulcu John Hartman'ın ölümü grubun resmi sosyal medya sayfasından duyuruldu.

1970'ten günümüze kadar 22 milyondan fazla albüm satan Amerikalı rock müzik grubu Doobie Brothers'ın davulcusu John Hartman hayatını kaybetti. 18 Mart 1950 doğumlu olan ünlü müzisyenin 23 Eylül günü vefat ettiği öğrenildi.


Grubun resmi sayfasından yapılan açıklamada, “Bugün John Hartman’ı ya da bizim için Küçük John’u düşünüyoruz. John, Doobies’te geçirdiği süre boyunca vahşi bir ruh, büyük bir davulcu ve şovmendi. Ayrıca uzun yıllardır yakın bir arkadaştı ve grup kişiliğinin karmaşık bir parçasıydı” ifadelerine yer verildi. Hartman'ın vefatı sevenlerini büyük bir üzüntüye boğdu.

JOHN HATMAN HAKKINDA


John Hartman, 1970’lerin başından 1990’ların başına kadar rock grubuyla iki kez çalıştı.

Hartman, 1969’da Kuzey Kaliforniya’da solisti Tom Johnston ve daha sonra gitarist Pat Simmons ile tanıştıktan sonra grubu kurdu.

1971’de kendi isimlerini taşıyan ilk albümleri listelerde etkisini göstermese de ikinci stüdyo albümleri “Toulouse Street”, “Listen to the Music” ve “Jesus is Just Alright” gibi şarkılar sayesinde hayranların favorisi oldu. Albüm 1972’de Billboard 200 listelerinde 21 numaraya kadar yükseldi.

1979’da sekiz stüdyo albümünün ardından Hartman, Rolling Stone’un haberlerine göre gergin geçen bir Japon turnesinin ardından dokuzuncu albümleri “One Step Closer” yayınlanmadan önce gruptan ayrıldı.

On yıl sonra, 1989’da Hartman, “Cycles” albümü ve 1991’deki “Brotherhood” albümü için geri döndü ve bu defa da 1992’de tekrar gruptan ayrıldı.

2020’de Hartman ve grubun hayatta kalan diğer üyeleri Jeff ‘Skunk’ Baxter, Michael Hossack, Tom Johnston, Keith Knudsen, Michael McDonald, John McFee, Tiran Porter ve Patrick Simmons Rock and Roll Onur Listesi’ne alındı.

Doobie Brothers'ın davulcusu John Hartman hayatını kaybetti ile ilgili etiketler John Hartman Doobie Brothers
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.