Donbass'da yaşayan Rus vatandaşları Rus ordusuna katılabilir!

Avrasya Entegrasyonu ve Yurttaşlarla İlişkiler Devlet Duma Komitesi Başkan Yardımcısı Viktor Vodolatsky’ye göre, Rusça konuşan insanların güvenliğini sağlama sorusu Donbass cumhuriyetlerinin sakinleriyle yapılan toplantılarda en sık sorulan sorulardan biri.

Devlet Duma Avrasya Entegrasyonu Komitesi Başkan Yardımcısı ve Yurttaşlarla İlişkiler Viktor Vodolatsky Cumartesi günü TASS’a verdiği demeçte çarpıcı ifadeler kullandı.

Açıklamaya göre kendi bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinde (DPR, LPR) kalıcı olarak ikamet eden (pasaport verilen) Rus vatandaşları, isterlerse Rus Silahlı Kuvvetlerine katılabilecekler. 

Rus milletvekili, “Donbass’ta ikamet eden Rus vatandaşları, Rus Silahlı Kuvvetlerine katılmak istiyorlarsa, Rostov bölge askeri komiserliği bunları kaydedecek ve hazırlayacak” dedi ve taslak halinde bu kişilerin Rusya’da askerlik yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Vodolatsky’ye göre, Rusça konuşan insanların güvenliğini sağlama sorusu, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından işgal olasılığı konusunda ‘çok endişeli’ olan Donbass bölgesinin sakinleriyle yapılan toplantılarda en sık sorulan sorulardan biri.

 

Kaynak: M5

Donbass'da yaşayan Rus vatandaşları Rus ordusuna katılabilir! ile ilgili etiketler Rus Ordu asker Savaş Ukrayna donbass vatandaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.