Donald Trump'tan Joe Biden'a mektup

Bugün Başkanlık yemini edecek Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacağını açılayan ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'dan ayrılırken Biden'a bir mektup bıraktı. CNN International'ın haberine göre mektubun içeriği ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD'de Joe Biden yemin ederek görevine başlayacak. Ülkede her dört yılda bir kasım ayında yapılan seçimlerin ardından gerçekleştirilen yemin göreni Washington DC'deki Kongre binasının önüne kurulan özel platformda düzenlenecek.

Seçimi kazanan kişinin resmen başkan olmasını sağlayan yemini ettikten sonra Biden'ın ilk konuşmasını yapması bekleniyor.

TRUMP ARDINDA MEKTUP BIRAKARAK BEYAZ SARAY'DAN AYRILDI

Biden'ın yemin törenine katılmayacağını açıklayan ve törene saatler kala Beyaz Saray'dan ayrılan Donald Trump'ın ardında gizemli bir mektup bıraktığı öğrenildi.

Konuyla CNN International'a konuşan bir yetkili, mektubun bırakıldığını doğruladı ancak içinde ne yazdığının bilinmediğini kaydetti.

BİR GELENEĞİ ATLAYAN TRUMP DİĞERİNE UYDU

 Görevden ayrılan başkanlar için günümüzdeki yemin yöreni geleneklerinden biri de, haleflerine en iyi dilekleri ve tavsiyeleri içeren bir mektup yazmak.

Bu, genellikle yeni başkan Oval Ofis'e ilk girdiğinde okuması için Hayes Masası'na bırakılır.

TRUMP'TAN GİDERAYAK DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Donald Trump, Andrews Hava Üssü’nde Air Force One başkanlık uçağına son defa binmeden veda töreninde konuştu.

Trump, "Her zaman sizin için mücadele edeceğim. Yeni yönetime başarı ve şans diliyorum. Başarılı olacaklarını biliyorum çünkü iyi bir temel bırakıyoruz.

Bu sadece şimdilik bir veda, ama bir şekilde geri geleceğiz. Başkan yardımcısı Pence’e ve Kongre’ye teşekkür ediyorum, Kongre ile iyi çalıştık. Güzel bir hayat yaşayın, yakında görüşürüz." dedi.

 

Donald Trump'tan Joe Biden'a mektup ile ilgili etiketler Donald Trump Mektup Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.