Donald Trump sosyal medya platformu kuruyor

Önceki ABD başkanı Donald Trump, Çarşamba akşamı açıkladığı planına göre sosyal medya platformunun yanı sıra bir de Trump'ın kendi tabiriyle liberal olarak nitelediği yaygın medya ve Silikon Vadisi ile rekabet etmeyi amaçlayan bir medya şirketi kuracak.

Cumhuriyetçi eski başkan ve New York emlak yöneticisi, "Trump Medya ve Teknoloji Grubu" şirketi aracılığı ile yayınlanan basın açıklamasında kurulacak medya platformunun halka açık olarak NASDAQ borsasında hissedarlara arz edilmesinin de planlandığını duyurdu.

Platformun kuruluş amacı "liberal" medya düzenine ve "Big Tech", yani büyük teknoloji şirketlerine rakip olup, ABD'nin "seslerini yeterince duyuramayan kesmi" ne ses olmak olarak ifade edildi.

Trump'ın birçok sosyal medya platformundan kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle yasaklandıktan sonra medyaya yönelttiği eleştirileri, başkanlıktan ayrıldığı Ocak ayından itibaren daha da amansız bir hal almıştı. 6 Ocak'ta Trump'ın körükleyerek yaşanmasında pay sahibi olduğu olaylarda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 140'tan fazla güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

PLATFORMUN ÖNÜMÜZDEKİ YILIN İLK ÇEYREĞİNDE FAALİYETE GEÇMESİ BEKLENİYOR

Basın açıklamasının aktardığına göre kurulması planlanan platformun adı "TRUTH (gerçek) Social" olarak belirlenirken, ilk kullanıcılar önümüzdeki ay deneme sürümünde platformu kullanıp test etmeye başlayacaklar. Tüm isteyen kullanıcılara ise planlar beklendiği gibi yürürse önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde platforma üyelik yolu açılacak.

Büyük teknoloji şirketlerini tiran olmakla itham eden Trump, Taliban'ın Twitter'da büyük bir varlık kazanıp sesini dünyaya duyurmasına rağmen bir Amerikan başkanına bu imkanın verilmemesini kabul edilemez olarak niteledi.

 

Donald Trump sosyal medya platformu kuruyor ile ilgili etiketler Donald Trump Sosyal Medya Twitter Taliban
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.