Don Corleone kimdir? Vito Corleone'yi kim canlandırmıştır?

Don Corleone kimdir? Vito Corleone'yi kim canlandırmıştır sorularının yanıtı haberimizde. Sinema tarihinin en önemli filmlerinden olan Baba filminde geçen karakter olan Don Corleone'yi kim oynamıştır? Nasıl bir karakterdir?

Don Corleone kimdir? Sinemanın unutulmaz filmi The Godfather (Baba) filminin karakterlerinden olan Don Vito Corleone kimdir?

DON CORLEONE KİMDİR?

Vito Corleone (Vito Andolini) Corleone Mafya Ailesi'nin kurucusu ve ilk donu. Filmde gençliğini Robert De Niro, yaşlılığını Marlon Brando canlandırmıştır. 1901 yılında Don Ciccio'nun babası, abisi ve annesini öldürmesinin ardından yakınları sayesinde Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderilmiştir. Su çiçeği nedeniyle Ellis Adası'nda( New York City yakını)3 ay karantinada geçirmiştir. Genco Import adlı bir şirket kurmuş ve İtalya'dan zeytinyağı ithal etmiştir(ilerleyen yıllarda) . 4 çocuğu, Santino, Fredo, Michael, Connie, olmuştur. Carmela Corleone ile evlidir, öyle ki bu kadın ona dört evlat vermekle kalmamış en zor zamanlarında bile yanında olarak Vito'nun saygısını kazanmıştır. Bilinen gayrimeşru ilişkisi ve çocuğu yoktur. İş dünyasında ise aldığı mantıklı ve açıklanabilir kararları, zekası ve vakurluğuyla gizlediği gücü bilinir.

Don Vito Corleone karakteri mafya tarzı filmlerle bütünleşmiş bir karakterdir. Marlon Brando ve Robert De Niro (ikisi de Don Vito Corleone karakteri ile Oscar ödülü kazanmıştır.) bu rolü o kadar iyi oynamışlardır ki belki de Baba filminin bu denli beğenilmesi filmdeki o gerçekçiliktendir. Sinema dünyasında kendine ait bir yeri olan Vito Corleone karakteri belki de mafya karakterleri arasında en çok bilinen ve beğenilenidir. Belki bundandır ki ünlü bir Vito Corleone repliği olan Ona reddedemeyeceği bir teklifte bulunacağım. sinema tarihinin en çok hatırlanan 2.inci repliği seçilmiştir.

Premiere dergisi Vito Corleone'yi tarihteki en büyük film karakteri seçerken, Empire dergisi 53. en büyük film karakteri olarak seçti.

Don Corleone kimdir? Vito Corleone'yi kim canlandırmıştır? ile ilgili etiketler Sinema don corleone kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.