Domuz gribi nedir? Domuz gribinin belirtileri nelerdir?

Son zamanlarda kış aylarının gelmesiyle grip vakaları artmaya başladı. Artan grip vakalarının çoğunun da domuz gribi olması da domuz gribini tekrardan yaymaya başladı. Haberimizin devamında ‘Domuz gribi nedir? Domuz gribinin belirtileri nelerdir? Domuz gribi nasıl teşhis edilir? Domuz gribi nasıl tedavi edilir?’ gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Uzmanlar, kış aylarının gelmesiyle birlikte artan grip vakalarının çoğunun domuz gribi olmasından dolayı “domuz gribi” salgınına dikkat çekiyor.

2009 yılında çıkan ve tüm dünyaya yayılan domuz gribi salgını, grip ve kuş gribinin birleşmesiyle (H1N1 virüsü) ortaya çıktı.

Pandemiyi yeni atlatırken domuz gribinin yeniden yayılması tekrar bir pandemiyle karşılaşma paniği yarattı.

Peki domuz gribi nedir, nasıl teşhis edilir? Domuz gribi belirtileri nelerdir? Domuz gribi nasıl geçer? İşte detaylar...

DOMUZ GRİBİ NEDİR?

Domuz gribi, normalde domuzlarda görülen İnfluenza A adlı virüsün H1N1 alt tipinin mutasyon geçirerek insanlara bulaşmasıyla artık insandan insana geçen bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır.

Domuz gribi nedir? Domuz gribinin belirtileri nelerdir?

DOMUZ GRİBİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Belirtiler normal grip belirtilerine benzerdir.

-Ateş

-Öksürük

-Boğaz ağrısı

-Burun akıntısı

-Vücut ağrıları

-Baş ağrısı

-Titreme, halsizlik

-Bazı vakalarda kusma ve ishal görülebilir.

Domuz gribi nedir? Domuz gribinin belirtileri nelerdir? - Resim : 2

DOMUZ GRİBİ NASIL TEŞHİS EDİLİR?

Hastalığın teşhisi, burun akıntısı ve boğaz sürüntüsü gibi örneklerde virüsün genetik olarak saptanması veya kanda hastalığa karşı gelişen antikorların gösterilmesi ile konabilir.

DOMUZ GRİBİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Domuz gibinin kesin bir tedavi şekli yoktur. Diğer gribal enfeksiyonlarda kullanılan ilaçlardan faydalanılır. Grip aşısı ile korunma sağlanabilir.

Bulaş kaynaklarından uzak durulmalı, dinlenme ve sağlıklı beslenme ile tedavi süreci desteklenmelidir.

 

 

Domuz gribi nedir? Domuz gribinin belirtileri nelerdir? ile ilgili etiketler Domuz gribi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.