Dominik Cumhuriyeti'de deprem: Survivor adası ne durumda?

Daha önce 2018 Haziran'da, Dominik Cumhuriyeti'nin de üzerinde bulunduğu Hispanyola Adası'nın güney kıyılarının hemen ötesinde meydana gelen 4.8'lik deprem, Survivor programcılarının ve sevenlerinin yüreğini ağzına getirmiş, kabus gibi bir gece yaşanmasına sebep oluştu. Bu kez de 5 büyüklüğünde meydana gelen başka bir deprem, endişeye yol açtı.

SURVİVOR ADASI NEREDE?

Survivor isimli popüler yarışma şovunun çekimlerinin yapıldığı yer, Karayip denizindeki adalardan biri olan Hispanyola Adası'nın üzerindeki iki devletten biri olan Dominik Cumhuriyeti. 

Çekimler ise anakaraya yani Dominik Cumhuriyetine bağlı bir yarımadada yapılıyor.

Dominik Cumhuriyeti'de deprem: Survivor adası ne durumda?

SURVİVOR ADASI GERÇEKTEN BİR ADA MI?

Survivor adaları, aslında ada değil. Dominik Cumhuriyeti'nin kuzey sahillerine bakan fazla el değmemiş sahillerinde çekimleri yapılan yarışma ise ülkenin kuzey otobanından sadece birkaç km uzaklıkta. 

Dominik Cumhuriyeti'de deprem: Survivor adası ne durumda? - Resim : 2

ÜNLÜLER VE GÖNÜLLÜLER TAM OLARAK NEREDE?

Ünlüler adası ve Gönüllüler adası ise aslında yan yana bulunan iki adet koydan ve plajdan  ibaret. 

Dominik Cumhuriyeti'de deprem: Survivor adası ne durumda? - Resim : 3

2018'DEKİ KORKUTAN DEPREM

2018'de gerçekleşen ve Survivor yarışmacılarına korku dolu anlar yaşatan depremin merkez üssünü ise yaptığımız araştırmalar sonucunda bulduk:

Dominik Cumhuriyeti'de deprem: Survivor adası ne durumda? - Resim : 4

Yukarıda kırmızı ile daire içine alınmış bölge, 2018'de yaşanan 5 büyüklüğündeki depremin merkez üssü. Haritadan da görüldüğü üzere, depremin episantrı Survivor çekimlerinin yapıldığı sahile çok yakındı ve bugünkü depreme kıyasla bu yüzden hem daha uzun sürmüş, hem de daha çok hissedilmişti.

BUGÜN YAŞANAN DEPREM

Bugünkü 5 büyüklüğündeki deprem ise aşağıda gözüktüğü üzere Survivor çekimlerinin yapıldığı yarımadaya uzakta, ada ülkesinin güney doğu sahillerinin açığında meydana geldi.

Herhangi bir mal veya can kaybı bildirilmezken, Survivor yarışmacıları için endişelenmemize gerek yok gibi duruyor. 

Dominik Cumhuriyeti'de deprem: Survivor adası ne durumda? - Resim : 5

 

 

Dominik Cumhuriyeti'de deprem: Survivor adası ne durumda? ile ilgili etiketler Survivor Dominik deprem Yarışma yarışmacı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.