Dolar/TL güne 17,19’dan başladı: ABD enflasyonu bekleniyor!

Dolar kuru 9 Haziran Perşembe gününe 17.19 TL seviyelerinde başlarken, Euro 18.4436 TL seviyelerinde başladı. Yatırımcıların gözü bugün ECB'nin faiz kararında ve ardından Lagarde'nin toplantı sonrası yapacağı basın toplantısında olacak. Doların seyri açısından yarın açıklanacak ABD enflasyonu da bekleniyor. İşte dolar ve euroda son dakika gelişmeleri...

Dolar kuru dün 17 TL seviyesini aşmıştı. 

Dolar, bugüne 17.19 TL seviyelerinde başlarken, Euro 18.4436 TL seviyelerinde başladı. 

AVRUPA MERKEZ BANKASI YENİ BİR DÖNEME HAZIRLANIYOR

Avrupa Merkez Bankası (ECB), rekor seviyelere ulaşan enflasyonun üzerine gitmek için para politikasında yeni bir döneme hazırlanıyor. Analistler ECB'nin "temmuz başında net varlık alımlarının fiilen sona ereceğini, 21 Temmuz'daki ECB toplantısında 25 baz puanlık bir artış, eylül toplantısında yine 25 baz puanlık bir faiz artırımı daha ilan edilebileceğini" söyledi.

 

DOLAR, YARIN AÇIKLANACAK ABD ENFLASYONUNU BEKLİYOR

Dolarda ise ABD 10 yıllık tahvillerin getirisinin yükselmesiyle birlikte güçlenme sürüyor. Dolar kuru TL karşısında haftanın 17.19 ile haftanın zirvesinde bulunuyor. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de 102.51'de bulunuyor. Doların seyri açısından yarın açıklanacak ABD enflasyonu bekleniyor.

 

Dolar/TL güne 17,19’dan başladı: ABD enflasyonu bekleniyor! ile ilgili etiketler Dolar ABD enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.