Doların gözü Merkez Bankası'nda! İndirim serisine devam edecek mi? İşte beklentiler...

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Dolar kuru güne yatay seyirde 18.58'te başlarken, euro ise 18,1731 TL'den başladı. Peki Merkez Bankası bu ay da faiz indirimine devam eder mi? İşte beklentiler...

TCMB'nin faiz kararını açıklayacağı güne dolar kuru yatay seyirde 18.58'te başlarken, euro ise 18,1731 TL'den başladı.

İNDİRİM SERİİNE DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Bugün saat 14:00'da açıklayacağı faiz kararında TCMB'nin 100 baz puan indirime gitmesi bekleniyor.

"FAİZ HER GEÇEN AY İNMEYE DEVAM EDECEK"

TCMB'nin politika faizi yüzde 12'de bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu kardeşiniz, bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin." diyerek faiz indirimlerinin süreceğinin işaretini vermişti. Erdoğan "faiz tek hanelere inecek" ifadesini kullanmıştı.

TCMB'den 'liralaşma' kapsamında yeni karar çıktı. Buna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), liralaşma stratejisi kapsamında bankaların menkul kıymet tesis oranını yüzde 3'ten yüzde 5'e güncelledi.

 

DOLAR VE EURO'DA SON DURUM

Karar bankaları daha fazla TL tahvil almaya zorladığından dolayı 10 yıllık tahvil getirisi 161 baz puan düşüşle yüzde 11,51 seviyesine geriledi.

Küresel piyasalarda ise Euro enflasyonu beklentileri aşarak rekorunu yeniledi. Ağustos ayında yüzde 9,1 olarak açıklanan enflasyon eylül ayında yüzde 9,9 olarak gerçekleşti. Verinin ardından euro hem dolar hem de TL karşısında değer kaybetti.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi bugün sınırlı düşüşle 112.767'de bulunuyor.

Doların gözü Merkez Bankası'nda! İndirim serisine devam edecek mi? İşte beklentiler... ile ilgili etiketler Merkez Bankası faiz Dolar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.