Doların gözü 'ABD seçimi'nde!

Gelen son dakika haberine göre; Dün akşam itibarıyla 8.5 seviyesinin üzerine çıkan dolar, bu sabah 8.4 seviyesine kadar geriledi. Piyasalarda yaşanan seçim endişesi nedeniyle yeniden yükseliş eğilimde olan dolar şu sıralar 8.49 seviyesinde işlem görüyor. İşte piyasalardaki son durum...

Dolar kuru bu sabah ABD'den gelen seçim sonuçlarının endişeleriyle yükselişe geçti.

BU SABAH YÜZDE 1 YÜKSELDİ

Sonuçların şimdiye kadar açıklanan kısmıyla başabaş gerçekleşmesi ve bunun da belirsizliği ve olası kaosu artıracağı endişeleriyle dolar kuru bu sabah yüzde 1'den fazla yükselerek 8.50'ye yükseldi.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de yine aynı endişelerle yükselişe geçti. ABD'de şu ana kadar ortaya çıkan sonuçlar tamamen başabaş gittiğini gösteriyor.

Dolar kuru ABD'deki seçim gelişmelerini izlemeye devam edecek.

EURO'DA SON DURUM

Euro ise yüzde 0.73 yükselişle 9.91'den güne başladı.

ALTINDA SON DURUM

Altın analistlerine göre; ABD seçim sonuçlarının geldiği dakikalarda hareketli anlar yaşanıyor.

Bir süredir takip edilen destek ve dirençlerin kırılmadığı belirtilen açıklamada, “Yukarıda 50 günlük ortalamaya temas etse de bu ortalama altında kalmaya devam ediyor. Bu ortalamanın üzerinde günlük mum kapanışları sağlanmadan sarı metalde yükseliş eğiliminden bahsetmek teknik olarak zor olacaktır. Destekler 1900 – 1875 – 1860 – 1848, dirençler: 1914 – 1930 – 1958 – 1984” ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de altının gramı şu sıralarda, 518 liradan işlem görüyor.

BORSADAKİ HAREKETLİLİKLER

Yatırımcılardan edinilen bilgiye göre; BIST100 endeksi tarafında ise günün ilk yarısında yukarı yönlü bir seyir izlenirken öğleden sonra ise satış baskısıyla birlikte endeksin 1.130 puanı destek haline getirdiği görülüyor.

Endekste kısa vadede 1.155 – 1.160 seviyesinin direnç olması beklenirken, aşağı yönde 1.140 ve 1.130 seviyelerinin destek oluşturmaya devam etmesi bekleniyor.

Doların gözü 'ABD seçimi'nde! ile ilgili etiketler ABD seçim Dolar piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.