"Dolardaki hareketliliğin devam edeceği iddiaları tamamen saçmalık"

Dolardaki yükseliş devam ederken Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, dolar/TL kurunda hareketliliğin süreceği şeklindeki mesnetsiz iddiaları “gevezelik” olarak nitelendirerek, “Bunların hiçbirini dikkate almayın; hepsi tamamen saçmalık. Bir panik dolarizasyonu belirtisi yok. 13 haftalık hareketli ortalamada döviz mevduatına akışlar yatay seyrediyor.” dedi.

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, dolar/TL kurunda hareketliliği yorumladı.

Başekonomist Robin Brooks, "Şu sıralar Türk Lirası ile ilgili türlü gevezelikler yapılıyor. USD/TRY grafiğinin sonsuzluğa kadar yükselebileceğini söyleyenler bile var. Bunların hiçbirini dikkate almayın; hepsi tamamen saçmalık. Bu bağlamda, bir panik dolarizasyonu belirtisi yok. 13 haftalık hareketli ortalamada döviz mevduatına akışlar yatay seyrediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin finansal sektörünün ve özel sektörünün, şu anda yaşanandan çok daha büyük bir şok niteliğindeki Ağustos 2018'de meydana gelen gelişmelerden başarıyla çıktığını hatırlatan Brooks, "Bu bir yeniden fiyatlandırma ve 2018 veya 2020'ye nazaran çok daha küçük bir şok" dedi.

"Dolardaki hareketliliğin devam edeceği iddiaları tamamen saçmalık" ile ilgili etiketler Dolar Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.