İlginç mesajlar... AK Parti kongresini işaret etti!

Türkiye ekonomisi kritik bir haftaya girdi... Cuma günü Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın sürpriz şekilde görevden alınmasının ardından piyasaların bu tasarrufa nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor. Habertürk ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım bu konuda ilginç bazı noktalara dikkat çekti..

Türk ekonomisi kritik bir sürecin içinden geçiyor. Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta yaptığı 200 baz puanlık faiz artırımının hemen ardından MB Başkanı Naci Ağbal'ın görevine son verildi.

Merkez Bankası'ndaki başkan değişimi sonrasında gözler yine döviz piyasasına çevrildi.  Döviz piyasasına yönelik ilk sinyaller ise Asya'dan geldi. Dolar kuru gecenin geç saatlerinde TL karşısında değer kazandı ve 8 TL'nin üzerinde işlem gördü.

Diğer yandan yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reform Paketi'nin takvimi ve eylem planı duyurulacak. Paketin faizsiz finans sistemini güçlendireceği ve Türkiye'nin bölgesel bir finans merkezi olmasına katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Ayrıca çarşamba günü de önemli bir gelişme yaşanacak. Ak Parti kongresi Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak. Erdoğan kongreye ilişkin ilginç mesajlar verdi ve "2023 manifestosunu" çarşamba günü kongrede açıklayacağını duyurdu.

"BU HAFTA YAŞANACAK DEĞİŞİKLİKLERİ GÖRELİM"

Tüm bu gelişmeler ışığında, Bloomberg HT'de döviz piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Habertürk ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım ilginç noktalara dikkat çekti.

Yıldırım, Merkez Bankası Başkanı'nın değiştirilmesini daha büyük bir değişimin öncülü olarak yorumlayarak şu ifadeleri kullandı;

"Ankara bir değişimin içerisinde. Sadece Merkez Bankası Başkanı değil, onun dışında bir düzine başka değişiklikler de söz konusu. Bu hafta bu değişiklikler devam edebilir özellikle Ak Parti kurultayına yönelik ve kabine değişimine yönelik beklentiler bulunuyor."

İlginç mesajlar... AK Parti kongresini işaret etti!

Yaşanacak değişikliklerin izlendikten sonra değerlendirme yapılmasının daha doğru olacağı kanaatini paylaşan Abdurrahman Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bu değişiklikleri de bir görelim belki ondan sonra resmi daha net şekilde okumak mümkün olabilir. Merkez Bankası Başkanı değişikliğinin bu değişikliklerle ilgili olabileceğini düşünüyorum. Para politikasında dramatik bir değişiklik beklenemez, Merkez Bankası Başkanı'nın dünkü açıklaması da bunu ortaya koydu. "Yeni başkan gelir gelmez faiz indirecek" yönündeki beklentiye cevap niteliğinde oldu.

Para Politikası Kurulu'nun toplanacağı tarih 15 Nisan, ilk toplantı tarihi, o tarihe kadar herhangi bir erken karar verilmeyecek. Erken toplanılmayacak, bir erkan faiz indirimi de olmayacak. Olacaksa da bunun kararı 15 Nisan'da verilecek, normal toplatı tarihinde... Piyasaların yeterince değerlendirme yapma imkanı olacak."

İlginç mesajlar... AK Parti kongresini işaret etti! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Dolar döviz Merkez Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.