Dolar yükseldi, borsa düştü!

Piyasalarda gün sonunda hareketli dakikalar yaşandı. Satış baskısının arttığı borsada yüzde 3 düşüş yaşanırken, dolar ise 8,45 lira seviyesine çıktı.

Yurtiçi piyasada gün sonuna doğru satış baskısı arttı. Gün içinde pozitif bölgede kalan Borsa İstanbul, ikinci yarıda yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti. BIST-100 en düşük 1.402 seviyesini test ederken, endeks saat 17:05 itibariyle 1.405 (-%3.2) seviyesinde yer aldı.

Dolar/TL gün içerisinde hafif yukarı yönlü hareketler sergilerken, öğleden sonra 8,45 seviyelerini test etti.

Bu arada küresel piyasalarda ABD dolarının euro karşısında düşüşünü sürdürmesiyle yükselen parite, içerde euro/TL'yi de hareketlendirdi. Euro/TL kuru 10,35'i aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Bazı analistler, teknik olarak 1450-1460 seviyelerinde sıkışan BIST-100'ün kendini yukarı atamayınca, düşüşe geçtiği görüşünde.

Öte yandan piyasalar yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD şirket yöneticileriyle yapacağı görüşmeyi bekliyor. Erdoğan'ın, 20'ye yakın ABD'li büyük şirketin üst düzey yöneticisiyle videokonferans yöntemiyle çarşamba akşamı bir araya geleceği bildirildi. Reuters'a konuya yakın dört kaynağın verdiği bilgiye göre, görüşmenin gündeminde Türkiye'nin yatırım ortamı ve ekonomik görünümünün yer alması beklenirken; bir kaynak Haziran'da gerçekleşecek Biden-Erdoğan görüşmesi öncesinde, toplantının ABD'li firmalar ile nabız yoklama niteliği de taşıdığını söyledi.

Dolar yükseldi, borsa düştü! ile ilgili etiketler Borsa İstanbul Dolar Euro borsa piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.