Dolar son altı ayın zirvesine çıktı!

Mazbata tartışmasının dün itibariyle sona ermesi ile Dolar/TL'de sert bir düşüş yaşandı. Ancak düşüş kısa sürdü. Yeni güne yukarı yönlü hareketle başlayan dolar kuru 6 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Dolar/TL Salı günü 5.8290'ın üzerini test ettikten sonra dün 5.7100'a kadar gerilemişti. Ancak kur bu seviyelerde kalıcı olamadı ve bugün yüzde 2'nin üzerinde yükselerek 5.85'i gördü. Bu 23 Ekim 2018'den beri en yüksek seviye olarak kayda geçti.

Türkiye piyasalarında yaklaşık iki haftadır satış baskısına neden olan İstanbul seçimlerine ilişkin belirsizliğin ortadan kalkacağı algısı, ABD ile ilişkilerde kötümser beklentilerin nispeten azalması ve Çin'den gelen pozitif verilerle kur dün sert gerilemişti.

TL dün benzer para birimlerinden pozitif ayrışırken, BİST 100 endeksi yüzde 1.44 yükseldi. Tahvil bono piyasalarında 10 yıllık tahvil getirisi 124 baz puan gerilerken, CDS ve eurobond getirileri de düştü. Ancak bu hareket kısa süreli oldu ve bugün TL varlıklar sert satış baskısıyla karşılaştı.

Gün içinde 5.8501'i gören kur bugün saat 11:10'da 5.8350 seviyesindeydi. Aynı saatte euro/TL yüzde 1,20 primle 6.5840'dan işlem gördü. Borsa İstanbul'un BİST 100 endeksi de yüzde 1,35 düşüşle 96.880 puanda.

Dolar son altı ayın zirvesine çıktı! ile ilgili etiketler Euro BİST Borsa İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.