Dolar kuru tepetaklak! Düşüş hızlandı...

Cuma gününe 5.46'da başladıktan sonra gece saatlerinde 5.84 seviyelerine çıkan dolar, BDDK ve SPK'nın bazı bankalar ve JP Morgan hakkında inceleme ve soruşturma başlatmasının ardından Merkez Bankası'nın yaptığı hamlelerle birlikte bugüne düşüş trendli başladı. Güne 5.57 seviyesinden başlayan dolar 5.48'e kadar geriledi.

Dolar/TL Cuma gününe 5.46 civarında başladıktan sonra gece saatlerinde 5.8490'a kadar yükselmiş ve TL'nin dolar karşısında yaklaşık yüzde 6.5 değer yitirmişti.

Cuma günü 5.7625 seviyesinden kapanan dolar/TL dün güne 5.67 TL'den başlamış ve gün içinde 5.57 seviyesine kadar gerilemişti.

Bu sabah ise düşüş trendi sürdü. 5.48'e kadar gerileyen dolar ilerleyen saatlerde kayıplarının bir kısmını telafi ederek 5.53 seviyelerine çıktı.

Güne 6.3165 seviyesinde başlayan Euro/TL ise 6,22'ye kadar sert bir düşüş yaşadı. Euro ise saat 10.00 sıralarında 6.26 TL'den işlem görüyordu. 

MERKEZ'DEN PEŞ PEŞE HAMLE
Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervleri iki haftada 5.5 milyar doların üzerinde azalırken, bu düşüşte olağandışı durum olmadığını açıklayan TCMB dün ek sıkılaştırmaya ve rezervleri kısa vadede artıracak iki adıma yöneldi. TCMB dün bir hafta vadede repo fonlaması gerçekleştirmeyerek örtülü faiz artırımına giderken, döviz karşılığı TL swap piyasasında vadesi gelmemiş toplam swap satışı sınırı da yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkarıldı. TCMB bir diğer adımla ise TL karşılığı döviz depo piyasasında ihale açmadı.

ÇETİNKAYA: REZERVLERİ GÜÇLÜ TUTACAĞIZ
TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, yaptığı açıklamada para politikası duruşunu enflasyonu en kısa sürede tek haneye düşürmeye odaklı olarak şekillendirdiklerini söyleyerek, temel politikalarının rezervleri güçlü tutmak ve güçlendirmek olduğunu belirtti.

Dün ABD Başkanı Donald Trump "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararını imzaladı. Ankara kınadı. Karar ABD-Türkiye ilişkilerinde gerginliğe yol açmış ve kur üzerinde baskı yaratmıştı.

Dolar kuru tepetaklak! Düşüş hızlandı... ile ilgili etiketler Dolar Euro
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.