Dolar kuru kritik seviyenin altına sarktı

Dolar kuru yeni haftaya düşüşle başladı. Geçen hafta piyasa beklentisinin üst sınırından gelen faiz kararı ve Merkez Bankası’nın güçlü parasal sıkılaştırma mesajları sonrası 7.55-7.60 bandına kadar çekilen dolar kuru, gerektiğinde sıkılaşmanın süreceği mesajları ile baskı altında olmayı sürdürüyor. Dolar kuru yeni haftada piyasa açılışı sonrası 7.49 seviyesine kadar çekildi.

Dolar kuru geçen haftalar koronavirüs mutasyon endişeleriyle riskten kaçışa bağlı dalgalanmasının ardından yönünü aşağı çevirdi.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI VE MESAJLARI DOLARI BASKILADI

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) TCMB Başkanı Naci Ağbal yönetiminde gerçekleşti. Toplantının ardından Merkez Bankası politika faizini 200 baz artırdığını duyurdu. Piyasa beklentisi 150-200 baz puan artırım olacağı yönündeydi. Piyasa beklentisinin üst sınırından gelen bu faiz artırımı ve enflasyon öncelikli karar alınacağının vurgulanması Dolar/TL'yi baskılayan en büyük unsur olarak dikkat çekti.

Dolar kuru kritik seviyenin altına sarktı ile ilgili etiketler Dolar döviz Merkez Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.