Dolar kuru güne yükselişle başladı

FED'in faiz arttırımı ön görüsünü 2024 yılına çekmesinin ardından döviz piyasasında hareketlilik başladı. Dolar kuru güne 8,63 liradan başladı. Piyasalar bugün Merkez Bankası'ndan çıkacak faiz kararını bekliyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), Covid-19 kaynaklı krizden toparlanma sürecinde ilk faiz artırım tarihi öngörüsünü 2024'ten 2023'e çekmesinin ardından, iç piyasada dolar yeni güne 8.60 liranın üzerinde başladı.

Fed'in, Federal Açık Piyasa Komitesi (Federal Open Market Committee - FOMC) açıklamasında, "Fed, bu zorlu zamanlarda, maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine bağlı olarak, ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanmaya kararlıdır" denildi.

Para politikasındaki kapsamlı değişikliklerin beklenenden daha erken gerçekleşebileceğinin sinyalini veren FOMC katılımcısı 18 politika yapıcıdan 13'ü 2023'te faizlerde "artış", 11'i 2023'te iki tane 25 baz puanlık faiz artışı öngördü.

İç piyasada gözler, bugün 14:00'te açıklanacak Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına çevrildi. Analistlere göre, Türkiye'de politika faizinin yüzde 19 ile yüksek düzeyde bulunması, liranın daha çok değer yitirmesini sınırlandıran en önemli unsur olmayı sürdürüyor.

Borsa İstanbul Endeksi (BIST100) 1,431 ve 1,444 puan arasında dalgalandığı Çarşamba gününü yüzde 0.78 düşüşle 1,431.31 puanda tamamladı. Kapanışta, BIST Sanayi Endeksi yüzde 0.99, BIST Mali Endeks yüzde 1.32, BIST Hizmetler Endeksi yüzde 0.10 eksideydi.

Dolar kuru güne yükselişle başladı ile ilgili etiketler Dolar faiz Merkez Bankası piyasa Fed
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.