Dolar karşısında tarihi erime: Norveç'te dolar 10'a yaklaştı!

Dünya genelinde, tüm tersliklerin üst üste geldiği bir yılı geride bırakırken, Türkiye dahil dünya genelinde tüm ekonomiler bazı semptomlar göstermeye başladı. İngilizler benzin bulamazken, ABD'liler ise raflara yemek fotoğtafları koydu. ABD doları karşısında eriyen Kron'un memleketi Norveç'te ise dolar, 10'a yaklaşarak tarihi zirvesini tekrar denedi.

Dünya geneline yansıyan ve The Economist'e göre 'sürdürülebilir enerjiye fazla hızlı geçişin yarattığı ekonomik hassasiyet'inin sebep olduğu tespit edilen küresel doğal gaz yetersizliği, enerji zamları, tedarik zincirlerinin kırılması ve yeni mutasyonlarıyla dünya piyasalarını sürekli krizde tutan Covid salgını, en beklenmedik ülkelerde dahi kendini göstermeye devam ediyor. 

NORVEÇ'TE DOLAR FIRLAMIŞ DURUMDA: DOLAR 10 OLDU!

Bu kez de Norveç, ABD dolarının durdurulamaz yükselişiyle boğuşmaya başladı. Norveç'te dolar, 10'a yaklaştı; Norveç Kronu, dolar karşısında erimeye devam ederken tarihi zirvesine çok yakın seviyelere çıktı. 

Dolar karşısında tarihi erime: Norveç'te dolar 10'a yaklaştı!

Dünya genelinde yaşanan ve her şeyin üst üste geldiği enerji, gıda krizleri ve salgın'ın yarattığı ekonomik konjonktürün bu semptomu Türkiye'de de görülmekte. 

DÜNYA GENELİNDE GIDA FİYATLARI UÇTU

Dünya genelinde ortalama gıda fiyatları, aynı şekilde yıllardır, ve gittikçe hızlanarak artmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler, bu konuda endişeli. 

Dolar karşısında tarihi erime: Norveç'te dolar 10'a yaklaştı! - Resim : 2

Birleşmiş Milletlerin verilerine göre, dünya genelinde, 2000 yılında 50 dolar olan ortalama bir gıda ürününün, bugün 130 dolar seviyesinde olduğu görülüyor. 

ABD'LİLER RAFLARA GIDA FOTOĞRAFI KOYDULAR

Avrupa'nın birçok ülkesinde tedarik zincirlerinin kopması market raflarını boş bırakmış; bazı ülkelerde raflar boş görünmesin diye gıda ürünlerinin 'fotoğraflarının' yerleştirildiği görülmüştü. 

Dolar karşısında tarihi erime: Norveç'te dolar 10'a yaklaştı! - Resim : 3

İNGİLİZLER BENZİN KUYRUKLARINDA GÖRÜLMÜŞTÜ

Ayrıca özellikle İngiltere'de, benzin istasyonlarının önünde günlerce beklenildiği ve kilometrelerce araç kuyrukları oluştuğu gözlemlenmişti. İngiltere'de uzun süre insanlar araçlarına benzin koyamamışlardı. 

Dolar karşısında tarihi erime: Norveç'te dolar 10'a yaklaştı! - Resim : 4

Dolar karşısında tarihi erime: Norveç'te dolar 10'a yaklaştı! ile ilgili etiketler Norveç Dolar Rekor Gıda kron 10 kriz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.