Dolar kaç TL oldu? 24 Eylül dolar rekor kırdı mı?

Doların artışı bir türlü durdurulamıyor. 24 Eylül 2020 Perşembe gününde ‘Dolar kaç TL oldu?’ sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, 24 Eylül tarihinde dolar rekor kırdı mı? Dolar neden artıyor? Tüm detaylar haberimizde…

Dolar, 24 Eylül Perşembe günü sabah saatlerinde 7.70 TL’nin üzerine çıkarak yeni bir rekor daha kırdı. Dolardaki bu artışın nedenleri arasında TL üzerindeki enflasyon kaynaklı satış baskısı ve dolar endeksinin küresel çapta yükselmesi gösteriliyor. Dolar/TL bazında yılbaşından bu yana yüzde 22 değer kaybederken piyasalarda gözler ise bugün gerçekleştirilecek olan PPK toplantısına çevrildi.

Dolara olan küresel yönelim sebebiyle Türkiye’de dahil olmak üzere gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde değer kayıpları yaşanmasına neden oluyor. Küresel ekonomik toparlanma üzerindeki baskılar yatırımcıları tedirgin bir hale sokarken ABD'de enflasyonun gerileyeceğine yönelik beklentiler doların son iki ayın en yüksek seviyelerine kadar gelmesini sağladı. Dolar endeksi bugün 94 seviyesini aşarak değer kazançlarını belirginleştirirken Euro/dolar paritesi 1.19'a dayanmışken 1.1655'e kadar düştü.

Dolar kaç TL oldu? 24 Eylül dolar rekor kırdı mı?

İç piyasada sonuçları açıklanacak Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı gündemin ana maddelerinden birisi oldu. Dolar/TL dün yeni tarihi zirve olan 7.70 üzerine çıkarken TL'de yılbaşından beri yaşanan kayıp yüzde 22 ile benzer para birimleri arasında zirvede yer aldı. Euro/TL'nin de 9 seviyesini aşmasıyla sepet kur 8.30'un üzerine çıktı.

24 EYLÜL DOLAR KAÇ TL?

Dolar alış: 7,7133 TL
Dolar satış: 7,7181

 

Dolar kaç TL oldu? 24 Eylül dolar rekor kırdı mı? ile ilgili etiketler Dolar Rekor dolar ne kadar dolar kaç tl Ekonomi Haberleri
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.