Dolar için kritik hafta: Yönünü yeniden aşağıya çevirdi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bu hafta faiz kararını açıklayacak. Kritik haftaya dolar kuru 18.57 TL'den, Euro ise 18,1054 TL'den başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), bu hafta 20 Ekim Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. TCMB, son 2 aydır 100 baz puan faiz indiriyor. Bu ayda 100 baz puan faiz indirmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu kardeşiniz, bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin." diyerek faiz indirimlerinin süreceğinin işaretini vermişti.

DOLAR YÖNÜNÜ YENİDEN AŞAĞIYA ÇEVİRDİ

Dolar küresel para birimleri karşısındaki yükselişlerine ara verdi. Geçtiğimiz hafta açıklanan ve beklentilerden biraz yukarda gelen ABD enflasyonunun ardından dolar sıçrasa da yönünü yeniden aşağıya çevirdi. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi haftaya yüzde 0.29 düşüşle 112,875'den başlıyor.

DOLAR VE EURO GÜNCEL RAKAMLAR

Kritik haftaya dolar kuru 18.57 TL'den başladı. Euro ise 18,1054 TL'den başladı.

 ÇARŞAMBA GÜNÜ EURO BÖLGESİ ENFLASYON RAKAMLARINI AÇIKLAYACAK

Bu hafta bütçe dengesi ve TCMB'nin faiz kararları beklenirken, dışarda ise çarşamba günü Euro bölgesinin enflasyon rakamları açıklanacak.

Dolar için kritik hafta: Yönünü yeniden aşağıya çevirdi! ile ilgili etiketler Dolar Euro Merkez Bankası faiz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.