Dolar haftaya nasıl başladı?

Dolar, çarşamba günü yapılacak Fed toplantısında uzun vadeli varlık alımlarının artacağı beklentisiyle küresel olarak değer kaybetmeyi sürdürüyor. 6 ana para birimine karşı doların değerini ölçen DXY endeksi 90.8 puana gerileyerek son 2.5 yılın en düşük seviyesine indi. TL ise haftanın ilk işlem gününde yüzde 0.2'lik sınırlı bir kayıpla 7.86 üzerinden haftaya başladı.

Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününe 7.8620 TL ile yüzde 0.2'lik sınırlı bir yukarı yönlü hareketle başlarken dolar endeksi 91 puanın altına gerileyerek son 2.5 yılın en düşük seviyesinde.

AB ile yapılan görüşmelerde pazar günkü son tarihin ötelenmesi ve serbest ticaret anlaşmasıyla sterlin, son 1 yılın en büyük artışıyla dolar karşısında yüzde 0.7 değerlendi ancak analistler hala anlaşmasız bir ayrılık olması nedeniyle sterlindeki bu artışın geçici olabileceğini belirtiyor.

Euro da benzer şekilde dolar karşısında yüzde 0.2 artarken euro/dolar paritesi 1.2130 üzerini gördü.

Piyasaların ana gündemi ise çarşamba günü yapılacak yılın son Fed toplantısı. Beklenti Fed'in uzun vadeli varlık alımlarını artırması yönünde.

TL cephesinde sonraki hafta PPK toplantısı izlenecek, bu haftanın veri gündeminde sanayi üretimi, perakende satışlar ve bütçe dengesi var. Piyasalarda AB ve ABD ile ilişkiler, CAATSA yaptırımlarındaki gelişmeler ve koronavirüs salgınının durumu anca gündem maddesi.

14 Aralık sabahı dolar kuru 7.8620 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar haftaya nasıl başladı? ile ilgili etiketler Dolar Merkez Bankası Euro döviz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.